Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Daugavpils teātrī top detektīvs visai ģimenei Sarkanās mājas noslēpums

Pašlaik Daugavpils teātrī režisores Lienas Šmukstes vadībā tiek iestudēts jautrs detektīvs bērniem no 6 gadu vecuma Sarkanās mājas noslēpums, kura pirmizrāde paredzēta 26. septembrī, informēja teātra pārstāvji

Viss sākas ar to, ka ģimene ievācas sarkanā mājā, kurā noslēpumainos apstākļos viss pazūd. Ne tikai zeķes, skrūves un burtnīcas... Kādu dienu pazūd arī mamma! Bet kurš atradīs mammu, ja mamma ir tā, kas visu vienmēr atrod? Izmeklētājs-japānis steidz ģimenei palīgā, un sākas aizraujoša sarkanās mājas noslēpumu šķetināšana, kurā iesaistās visi – tētis, meitas, opītis un abi kaķi. Ņigu ņegu ar interesantām beigām – tā īsumā raksturo izrādi režisore.

Izrādes pamatā ir Andras Manfeldes grāmata Vai mamma mājās?, kura 2024. gadā tika nominēta Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā Labākais literatūras autordarbs bērniem un tika raksturota kā “mīlestības vēstule visām mammām”. Režisori sākotnēji piesaistīja šīs grāmatas vizuālais noformējums, savukārt jau pirmās lappuses uzrunāja ar autores spēju asprātīgi un viegli pastāstīt bērnu auditorijai par mammu ikdienu.

“Gribētos uzdāvināt bērniem un viņu vecākiem kopābūšanu, kopānākšanu uz teātri un redzētā kopāpārrunāšanu. Arī mammas reizēm nogurst, ne vienmēr viņas ir priecīgas un spēkpilnas, reizēm viņas mēdz kļūdīties, reizēm notiek arī pārpratumi, bet tajā visā nav nekā slikta. Man šķiet, ka jebkura ģimene, kurai liekas, ka viņu ģimene ir vistrakākā, vishaotiskākā, visnesavāktākā, vienmēr ir visharmoniskākā, visdraudzīgākā un visnormālākā. Jo visās ģimenēs ir brīži, kuros iestājas pilnīgs haoss un neko nevar savākt, un ir brīži, kad šis haoss sadodas rokās un visi iet vienu ceļu, cīnās par to, kas ir svarīgs,” pārdomās dalās režisore Liena Šmukste.

Izrāde ir iecerēta kā sirsnīgs, muzikāls un humora pilns piedzīvojums visai ģimenei. Tās radošo komandu veido Rūta Dišlere (dramatizējums), Raimonds Vindulis (scenogrāfija), Jana Čivžele, Anna Elizabete Kasparsone (kostīmi), Mikus Frišfelds (mūzika), Elizabete Vindule (animācija), Sergejs Vasiļjevs (gaismas). Lomās: Agnese Laicāne, Inese Ivulāne-Mežale, Kristīne Veinšteina, Jūlija Ļaha, Marģers Eglinskis, Eduards Beļnikovs, Nikolajs Gedzjuns, Raimonds Paegle.

Pirmizrāde notiks Daugavpils teātra lielajā zālē 26. septembrī plkst. 12.00, nākamās izrādes – 27., 29. septembrī un 5. novembrī plkst. 12.00. Izrāde latviešu valodā, tās ilgums ir 1 stunda.

Biļetes: Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja