Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums turi mani cieši

Ģertrūdes ielas teātrī 15. un 16. februārī pirmizrādi piedzīvos Artūra Čukura soloizrāde turi mani cieši. Vizuālā teātra estētikā veidotā skatuviskā poēma objektiem un zemes pievilkšanas spēkam ir vienlaikus personisks stāsts un kolektīvs veltījums atmiņām, kuras nesam sev līdzi.

Lietu nozīmi bieži ieraugām vien brīžos, kad mūsu attiecības ar tām pārtrūkst. Izdegusi spuldzīte, sadragāts viedtālruņa ekrāns vai nolūzis kurpes papēdis ļauj apjaust, cik ļoti paļaujamies uz lietām mums apkārt, un atgādina par mūsu savstarpējo atkarību. Izirstot draudzībai, pārtrūkstot ilgstošām attiecībām vai zaudējot tuvinieku, mēs atskārstam ko līdzīgu – šķiršanās ļauj mums ieraudzīt zaudēto un novērtēt to no jauna.

turi mani cieši ir atmiņu ainavas fragments un personīgs stāsts par senu šķiršanos un ilgu atvadīšanos, kas nepieciešama, lai meklētu jaunus veidus, kā saistīties ar pasauli un atkal būt tās daļai. 

"Izrāde ir visas radošās komandas kolektīvi veidots veltījums kādai ļoti personiskai atmiņai par dienu, kas izmainīja manu dzīvi, atstājot nospiedumus, kam manā turpmākajā pieredzē bijis liels pievilkšanas spēks – tie veidojuši mani un manas attiecības ar pasauli sev apkārt. Taču teksts ir tikai viens no izrādes elementiem, kas ievīts kustību, skaņas un vizuālajā kompozīcijā,” atklāj izrādes režisors, idejas autors un izpildītājs Artūrs Čukurs, “turklāt turi mani cieši ir solo izrāde tikai nosacīti, jo bez manis tajā piedalās arī ļoti daudz objektu, kuru darītspēju esam novietojuši izrādes centrā. Objekti izrādē ir aktīvi dalībnieki, aicinot skatītāju ieraudzīt sevi kā vairāku lietu summu, ko veido cilvēki, lietas un ainavas, kuras sastopam, notikumi, kurus pieredzam, un dažādās tekstūras, krāsas, skaņas un noskaņas, kurās dzīvojam un kuras nesam sev līdzi.”

Artūrs Čukurs ir latviešu teātra mākslinieks un mūziķis, kas darbojas dažādās laikmetīgās skatuves mākslas disciplīnās. turi mani cieši būs mākslinieka pirmā soloizrāde. Režisors izrādi veido kopā ar dramaturģi Sodju Lotkeri (Sodja Zupanc Lotker), horeogrāfi Alisi Madaru Bokalderi, scenogrāfēm Martu Madaru Grantiņu un Beati Poikāni, kā arī skaņu mākslinieku Albertu Levicu.

Pirmizrādi latviešu valodā Ģertrūdes ielas teātra iestudējums piedzīvos 15. un 16. februārī, taču pirmizrāde angļu valodā gaidāma 14. martā. Nākamās izrādes latviešu valodā – 12. un 13. martā, 9. un 10. aprīlī.  Izrāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Biļetes pieejamas Ģertrūdes ielas teātra mājaslapā: www.git.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja