Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Katlapa balvu teātra un kino mākslā piešķir aktieriem Skrastiņam un Daudziņam

Nacionālā teātra aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa balvu par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra un kino mākslā nolemts piešķirt Dailes teātra aktierim Artūram Skrastiņam un Jaunā Rīgas teātra aktierim Vilim Daudziņam, aģentūru LETA informēja balvas pasniegšanas organizatori.

Katlapa balvu, kuru Tukuma novada Tumes pagastā pasniegs jau septīto reizi, piešķir no 2013. gada par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra un kino vidē. Līdz šim balvu saņēmusi dzejniece Māra Zālīte, režisore un aktrise Ināra Slucka, režisors Alvis Hermanis, dramaturgs Harijs Gulbis, režisore Māra Ķimele, rakstniece Inga Ābele, režisors Viesturs Kairišs, aktrise Guna Zariņa, aktieris Kaspars Znotiņš, Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava, aktieris Uldis Dumpis un aktieris Andris Keišs.

Sākotnēji balvas ideja bija atgādināt par Žaņa Katlapa nozīmīgo lomu Latvijas skatuves mākslas vēsturē, kā arī izcelt tās personības un projektus, kuri ar savu radošo darbību stiprina nacionālo pašapziņu. 

Balvas laureāti saņem naudas prēmiju, kā arī īpašu Tumes pagasta mākslinieka kalēja Ginta Haņecka metālā veidotu balvu - dzirnaviņas, kas attēlo simbolisko saikni starp Katlapa dzimto Katlapu māju vējdzirnaviņām, kas jau 20.gadsimta trīsdesmitajos gados ražoja elektrību un radošā vēja ķeršanu, radot mākslas darbus, kas būtiski ietekmē nācijas un valsts pašapziņu.

Svinīgajā balvas pasniegšanā Tumes kultūras namā šogad piedalīsies arī viesmākslinieki - komponists un pianists Jēkabs Jančevskis, Sinfonietta Rīga stīgu kvintets, Tumes jauktais koris diriģenta Rūdolfa Bacāna vadībā, kā arī Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja