Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Latvijas Leļļu teātrī šīssezonas pirmā prmizrāde – Laikam Laiks

Septembra izskaņā Latvijas Leļļu teātris skatītājiem nodos savu pirmo šīs sezonas jauniestudējumu – izrādi bērniem no 7 gadu vecuma Laikam Laiks. Oriģināldramaturģijas darbu radījušas autores Elisa Matvejeva un Malgožata Apse

Izrāde stāsta par meiteni vārdā Almu, kurai kopā ar ģimeni jāpārceļas uz jaunām mājām. Pēkšņi visa viņas dzīve un istaba ir jāsakārto kastēs, jāizlemj, no kā šķirties, ko atstāt, bet ko ņemt sev līdzi. Tas ir grūts uzdevums, un Almai ir bail, jo darāmā ir ļoti daudz, bet var pietrūkt laika, un tad kas ļoti mīļš un tuvs var palikt līdzi nepaņemts. Lai paveiktu grūto uzdevumu, Alma savā iedomu pasaulē satiek daudz noderīgu draugu, kuri viņai palīdz ar mantu kārtošanu, tomēr arī iztēlē Almu apciemo negaidīts viesis – Laika Zaglis.

Izrādes režisors Rūdolfs Apse, kurš ar panākumiem Latvijas Leļļu teātrī iestudējis izrādi pusaudžiem Vaļa dziesma, par topošo izrādi saka: “Visiem bez izņēmuma gadās negaidītais. Tam ir dažādi vaibsti, bet tas vienmēr ir negaidīts, nezināms. Un bailes nāk tam līdzi. Mūsu spilgtākie pārdzīvojumi norisinās bērnībā, tie ir pirmreizēji, un iespaids - paliekošs. Katrai dienai, stundai un minūtei bērna uztverē ir vērtība, un tai ir jādod laiks atrast savu vietu zemapziņas slāņos. Laika trūkums ir izvēle. Bailes ir izvēle. Izvēles, kurās mēs varam palīdzēt rast ceļu ar iejūtību, sapratni un vienkāršu klātbūtni.”

Māksliniecei Mariannai Lapiņai uzticēts veidot izrādes lelles un scenogrāfiju – tā daļēji tapusi arī no otreizlietojamiem materiāliem – piena un sulas pakām, lietotām kastēm, tās pārkrāsojot un radot jaunus spēles elementus. Mūziku izrādei radījuši Rūdolfs Apse un Uģis Jansons-Krastiņš, bet gaismu partitūru – Māra Aniņa. Lomās iejutīsies aktieri Malgožata Apse, Dana Avotiņa-Lāce un Mārtiņš Gailis.

Uz izrādi Laikam Laiks Latvijas Leļļu teātris aicina 20. un 21. septembrī, 9. oktobrī, 1. novembrī.

Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un vietnē bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja