Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas Leļļu teātrī top muzikāla ēnu teātra izrāde Mazā pelēna piedzīvojumi

Latvijas Leļļu teātris, pavasari gaidot, uzsācis darbu pie īpašas dāvanas visjaunākajiem skatītājiem valsts svētkos – 4. maijā pirmizrādi piedzīvos režisores Vijas Blūzmas muzikālais ēnu teātra iestudējums Mazā pelēna piedzīvojumi.

Iestudējums tapis pēc tāda paša nosaukuma Dzirdas Rinkules-Zemzares dzejas grāmatas bērniem, kas jau kopš 1956. gada ir bijusi neatņemama bērnības sastāvdaļa daudzu paaudžu lasītājiem. Izrāde paredzēta bērniem no 3 gadu vecuma.

Mazā pelēna piedzīvojumi veidoti ēnu teātra estētikā, kas bieži šī teātra izrādēs tikusi izmantota kā papildelements, bet līdz šim nav piedzīvojusi tik konsekventu pielietojumu. Mākslinieces Anita Znutiņa-Šēve un Evita Bēta ļāvušās izaicinājumam radīt spēles telpu un vidi, kurā leļļu saspēle ar aktieriem iegūst vairākas nozīmes un stāsta slāņus. Lai skatuves darbā ienestu papildus krāsas un enerģiju, poēma izrādē papildināta ar bagātīgu muzikālo materiālu, mūsdienu skaņās aranžējot virkni komponista Arvīda Žilinska dziesmu ar Dzidras Rinkules-Zemzares vārdiem. Par muzikālo noformējumu un dziesmu skanējumu iestudējumā rūpējas pianists un komponists Raimonds Petrauskis.

Katram mazam peļukam, tāpat kā katram mazam cilvēkbērnam, pienāk brīdis, kad vēlme spert pirmos patstāvīgos soļus lielajā, neiepazītu brīnumu pilnajā pasaulē ir stiprāka par vecāku brīdinājumiem no tās uzmanīties. Peļu mammai un papum ne reizi vien nākas mazo nebēdni izpestīt no likstām un nepatikšanām, kurās tas jau atkal iekūlies. Bet vai gan kāds ir izaudzis, uz savas ādas nepārbaudot, vai solītās briesmas patiešām ir tik briesmīgas? Izrādē skatītāji kopā ar mazo pelēnu izdzīvos gan bezbēdīgu vieglprātību, gan riskantus piedzīvojumus. Lai tas notiktu, talkā nāks aktrises Santa Didžus, Lienīte Osipova un Irina Krasta.

Uz izrādi Latvijas Leļļu teātris aicina maija brīvdienās 4. un 5. maijā, 29. un 30. maijā, 9. jūnijā. Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja