Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Leļļu teātris sāk 76. sezonu

Ar svinīgu kopā sanākšanu un kolektīva kopbildi Latvijas Leļļu teātris 6. augustā atzīmēja jaunās sezonas sākumu, informēja teātra pārstāvji.

Neizpalika arī teātra direktora Viļņa Beķera tradicionālais pārsteigums – izbraukums uz noslēpumā turētu vietu, kas šogad izrādījās Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļa Dauderi. Bijušajā Kārļa Ulmaņa vasaras rezidencē vīna glāzi par godu 76. sezonas sākumam skandināja gandrīz viss teātra kolektīvs, kam šogad pievienojušies pieci jauni aktieri - Elīna Bojarkina, Matīss Millers, Rihards Zelezņevs, Rūdolfs Apse un Alīda Pērkone.

Skatītājiem Leļļu teātris durvis vērs jau sestdien, 10. augustā, piedāvājot tikties ar jau iemīļotu izrāžu varoņiem, savukārt par prieku tiem, kuri gaida jaunus pārsteigumus, teātris šajā sezonā plāno 11 jaunus iestudējumus. Tajos darbosies tādi iemīļoti pasaku tēli kā Mazā raganiņa, Čigānmeitēns Ringla, Īkstīte, Princese uz zirņa un daudzi citi.

2019./2020. gada sezonā plānots iestudēt septiņas latviešu un četras krievu trupas izrādes sadarbībā ar režisoriem Viju Blūzmu, Māri Koristinu, Lailu Kirmušku, Edgaru Kaufeldu, Arnitu Jaunzemi un Viesturu Roziņu. Jauniestudējumu radošajām komandām pievienoties uzaicināti tādi mākslinieki kā Vita Radziņa, Gita Peta, Anita Znutiņa-Šēve, Kristians Brekte, Rūta Briede un Valters Kristbergs.

Sezonas pirmais jauniestudējums – Vakara pasaciņa mazuļiem Čigānmeitēns Ringla gaidāma jau 13. septembrī. Pasaku veidojusi un lasīs jaunā aktrise Alīda Pērkone. Oktobrī skatītājiem par prieku Lielajā zālē klajā nāks latviešu trupas izrāde Mazā raganiņa, kurā pasaulē jaunākās raganas un viņas drauga kraukļa Abraksa piedzīvojumus skatuves valodā ietērpusi režisore Laila Kirmuška kopā ar māksliniecēm Vitu Radziņu, Gitu Petu, komponistu Rihardu Zelezņevu un aktieriem – Danu Avotiņu-Lāci, Elīnu Bojarkinu, Artūru Putniņu un Matīsu Milleru. Savukārt Mazajā zālē krievu valodā tiks iestudēta marionešu izrāde Princese uz zirņa. Hansa Kristiana Andersena pasakas skatuves versiju veidos režisore Vija Blūzma, māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, kā arī aktieri Kristīna Varša, Jūlija Meščerjakova un Aleksandrs Jonovs.

Novembra beigās Mazajā zālē plānota vēl viena izrāde krievu trupā – Kaķēns vārdā Vau, ko veidos režisors Māris Koristins sadarbībā ar mākslinieci Vitu Radziņu un aktieriem Liliju Sūnu, Juriju Luniku un Elīnu Feofanovu.

Gada noslēgumā jaunu Ziemassvētku izrādi iestudēs režisore Arnita Jaunzeme, kura šoreiz izvēlējusies latviešu tautas pasaku Vecīša cimdiņš. Izrādes māksliniece būs Vita Radziņa, savukārt lomās būs redzami Anrijs Sirmais, Elīna Bojarkina un Matīss Millers. Decembrī pirmizrāde gaidāma arī Edgara Kaufelda iestudētajiem šausmu stāstiem pēc Māra Runguļa darbu motīviem. Izrādes vizuālo veidolu izstrādās mākslinieki Kristians Brekte un Rūta Briede, lomās darbosies aktieri Dace Vītola, Santa Didžus, Miķelis Žideļūns, Artūrs Putniņš, Rihards Zelezņevs un Rūdolfs Apse.

Sezonas otrajā pusē plānotas trīs jaunas izrādes latviešu valodā - Lailas Kirmuškas iestudētā Hansa Kristiana Andersena pasaka Īkstīte, Vijas Blūzmas marionešu izrāde Princese uz zirņa, kā arī Viestura Roziņa skatuves versija Alekseja Tolstoja darbam Zelta atslēdziņa jeb Buratino piedzīvojumi sadarbībā ar mākslinieku Valteru Kristbergu. Buratino piedzīvojumi, kā arī Sergeja Aksakova pasaka Sārtais ziediņš (režisors Māris Koristins) būs šīs sezonas noslēdzošie jauniestudējumi krievu trupā.

Biļetes uz augusta un septembra izrādēm nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā, kā arī Latvijas Leļļu teātra kasē, kas darbu atsākusi ierastajā laikā: darbdienās no plkst. 10 līdz 18, bet brīvdienās – no plkst. 10 līdz 17. Izrāžu dienās biļetes iespējams iegādāties līdz vakara izrādes sākumam. Ar Leļļu teātra repertuāru iespējams iepazīties teātra mājas lapā www.lelluteatris.lv.

Sekot Latvijas Leļļu teātra jaunumiem var sociālajos tīklos https://www.facebook.com/lelluteatris/ un instagram, kā arī teātra mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja