Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas Nacionālais teātris 101.sezonā piedāvās 14 jaunas izrādes

Latvijas Nacionālais teātris jaunajā sezonā piedāvās 14 jaunas izrādes, no kurām trīs radījuši līdz šim Nacionālajā teātrī nebijuši režisori, žurnālistiem pavēstīja teātra direktors Jānis Vimba.

Viņš stāstīja, ka pirmo reizi Nacionālajā teātrī bērnu izrādi uzvedīs aktrise un režisore Inga Tropa. Vimba atzīmēja, ka Tropas izrāde ir mēģinājums likt bērniem iemīļot teātri un parādīt, ka teātris var būt interesants. Viņš paskaidroja, ka tas ir nepieciešams, lai palielinātu apmeklētāju loku, jo, lai arī teātra apmeklējumu skaits ir palielinājies, apmeklētāju daudzums ir samazinājies.

Vimba arī atklāja, ka pirmo reizi izrādi rādījis arī aktieris Klāvs Mellis, kurš režisējis Džeinas Ostinas darbu Lepnums un aizspriedumi. Savukārt, no ārzemju režisoru darbiem šogad Nacionālajā teātrī varēs skatīt Maskavas režisora Ņikitas Kobeļeva iestudēto izrādi Revidents, kuras pirmizrāde būs 5.decembrī.

Runājot par Gadumijas koncertu, Vimba bija izvairīgs, atklājot vien to, ka tas būs Ziemassvētku noskaņās radīts koncerts ģimenēm ar bērniem. Savukārt, runājot par Teātra dienas koncertu, Vimba atzīmēja, ka koncerts tiks veltīts aktieriem un būs "citādākā ampluā, nekā bijis iepriekš".

Vimba vērsa uzmanību, ka Nacionālā teātra jaunā sezona oficiāli sāksies 19.septembrī ar trim jaunām izrādēm - režisores Ināras Sluckas izrādi Katls, režisora Valtera Sīļa izrādi Finlandizācija, kā arī režisora Toma Treiņa izrādi Pēdējais salmiņš. Vienlaikus Nacionālā teātra direktors uzsvēra, ka vairākas iepriekšējās sezonas izrādes būs skatāmas jau augusta beigās.

Vimba norādīja, ka jaunajā sezonā būs arī viena izbraukuma izrāde - Daigas Kažociņas režisētais Jasmīnas Rezā darbs Slaktiņa dievs. "Lai neradītu paši sev konkurenci, šo izrādi Nacionālā teātra telpās varēs skatīt reti," teica Nacionālā teātra direktors.

Vimba pauda, ka jaunajā sezonā pie lomām tikuši pilnīgi visi Nacionālā teātra darbinieki. Tādējādi izrādēs, kuras notiks Lielajā zālē, varēs redzēt lielāko daļu aktieru.

Vimba arī nāca klajā ar jaunumu - teātrī tiks ieviesta iekšējās komunikācijas programma Teatrons. Kā sacīja Vimba, Nacionālais teātris ir pirmais teātris Latvijā, kurā tiks ieviesta šāda programma. Nacionālā teātra direktors vērsa uzmanību uz to, ka programmas laikā notiks darbs gan pie teātra loģistikas, gan darbinieku iekšējās komunikācijas uzlabošanas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja