Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes 1 daļā. Pirmizrāde paredzēta 9. maijā Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars, informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Režisoram Dmitrijam Petrenko ir liela pieredze, veidojot izrādes par pusaudžu emocionālo pasauli, kas ir ļoti jūtīga, kā arī īpaši svarīga tēma teātrī. Tai viņš veltījis vairākas izrādes – Tēbu zeme (fonds Initium), Monstrs (Dailes teātrī), Yen un Vairs nevienu, kas joprojām ir Liepājas teātra repertuārā. Režisors nebaidās pieskarties sarežģītiem jautājumiem, veidojot psiholoģiski smalkas un niansētas izrādes mazos spēles laukumos, kas problēmām liek ieskatīties acīs no vistuvākās distances.

Ar Ziloņa dziesmu režisors Dmitrijs Petrenko turpina pētīt jauno cilvēku un pusaudžu emocionālo pasauli, to, kā sociālā vide un vecāki ietekmē cilvēka attīstību, viņa spējas emocionāli iekļauties sabiedrībā, attīstīties un pieaugt.

Psihiatriskās klīnikas pacients Maikls ir pēdējais, kurš redzējis dakteri Lorensu pirms viņa pazušanas. Gribēdams saprast, kas noticis, apņēmības pilns slimnīcā ierodas dakteris, slimnīcas direktors Grīnbergs, lai iztaujātu pacientu. Abu saruna ievilks skatītājus smalkā psiholoģiskā spēlē, kurā atklāsies gan Maikla bērnības traumas, gan sarežģītās, gandrīz neesošās attiecības ar vecākiem, gan tas, kāpēc viņu tik ļoti fascinē ziloņi; taču – kur beidzas patiesība un sākas manipulācija, lai iegūtu to, ko viņš vēlas? Tomēr tas nebūs stāsts tikai par Maiklu, bet liks piedzīvot vairākas atklāsmes par sevi arī pašam Grīnbergam.

Izrādē piedalās aktieri – Kārlis Ērglis, Edgars Ozoliņš un Karīna Tatarinova.

Kopā ar režisoru iestudējumu veido arī mākslinieks -8 (viņa asistente scenogrāfijai – Kristīna Rezviha), komponists Aleksandrs Žedeļovs, gaismu mākslinieks Niks Cipruss; ņemot vērā izrādē risinātās sarežģītās tēmas, tai piesaistīta arī konsultante – ārste, psihoterapeite Gunta Andžāne. Lugu no angļu valodas tulkojusi Vija Vītola.

Izrādi šosezon iespējams noskatīties arī 10. un 22. maijā, kā arī 2. jūnijā. Tēmu dēļ teātris neiesaka izrādi skatītājiem, kas jaunāki par 15 gadiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja