Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Maijā Valmieras teātrī pirmizrāde Rūdolfa Blaumaņa lugai Pazudušais dēls

22. maijā pirmizrādi Apaļajā zālē piedzīvos Rūdolfa Blaumaņa luga Pazudušais dēls Reiņa Suhanova režijā, informēja teātrī.

“Latviešu dramaturģijā Pazudušais dēls ir viens no spēcīgākajiem darbiem par jaunības un brieduma tikšanos. Man pašam privāti šajā lugā vecāku un bērnu attiecības liekas viens no svarīgākajiem jautājumiem. Kā divu bērnu tēvs, es arī domāju, kā tas būs, kad palaidīšu viņus pieaugušo cilvēku dzīvē – kādas tajā brīdī būs emocijas, kļūdas un arī vainas brīži...Kopējos laimes brīžus, manuprāt, ne ar ko citu aizvietot nevar,” ir pārliecināts Reinis Suhanovs. Režisors uzskata, ka tajā brīdī, kad teātrī ienāk jauni aktieri, šīs lugas izvēle ir likumsakarīga. Reinis Suhanovs Blaumaņa dramaturģijas meistardarbu sauc par programmātisku un Valmieras teātrī iestudē jau otro reizi.

Izrāde par to, cik svarīgi ir izrunāties, vispār sarunāties. Tad var arī atliekt to egli, nenostiept klusuma un spīta “diegus” līdz traģēdijai. Par parādu atdošanu visās nozīmēs – krodziniekam, tēvam, dzīvei, sev. Šis akcents jaunajā interpretācijā režisoram ir īpaši svarīgs.

Izrādes radošajā ansamblī arī komponists Jēkabs Nīmanis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, kustību māksliniece Linda Mīļā.

Lomās: Krišjānis Strods, Aksels Aizkalns, Aigars Apinis, Rūdis Bīviņš, Ieva Estere Barkāne, Gerda Embure, Mārtiņš Liepa, Māra Mennika, Sandis Runge, Diāna Krista Stafecka, Elīna Vāne, Aigars Vilims, Kārlis Dzintars Zahovskis.

Vēl repertuārā izrādes Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?, Konsuela Sent-Ekziperī, Valmieras puikas, One Hundred, Daliņš, Tu saki?, Jāzeps un viņa brāļi, Nelabie. Pēc Dostojevska, Sēras piestāv Elektrai un Amerikāņu bizons.

Ar pilnu maija, jūnija, jūlija repertuāru var iepazīties un biļetes iegādāties valmierasteatris.lv un visās Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja