Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 28. augusts
Guste, Auguste

Mēnešraksts Avīzes Nosaukums izsludina lugu konkursu

Veicinot dramaturģijas kā literatūras žanra popularitāti, mēnešraksts Avīzes Nosaukums sadarbībā ar dramaturģi Birutu Zujāni aicina līdz 30. septembrim iesūtīt iepriekš nepublicētus oriģināldramaturģijas darbus ar tematisko nostādni Krāsainās lugas

No iesūtītajiem tekstiem izvēlēsies 12 lugas, kuras publicēs Avīzes Nosaukums lugu konkursa slejā no 2025. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim. Uzvarētāji varēs pretendēt arī uz mēnešraksta gada balvu Āža Bafometa pateicības balva par ieguldījumu kultūrā, brīvprātīgā darba veicināšanā un nekaunīgos nosaukumos kategorijā Lugu konkursa krāsainākā luga.

Konkursa rezultātus paziņos 15. novembrī. Informācija par uzvarētājiem būs pieejama mēnešraksta Avīzes Nosaukums informatīvajā telpā, kā arī tiks izsūtīta plašsaziņas līdzekļiem un konkursa dalībniekiem.

Iesūtītās lugas vērtēs žūrija, kurā darbosies literatūrzinātniece un Latvijas Universitātes Latvistikas un baltistikas nodaļas profesore Ieva Kalniņa, režisors Jānis Kaijaks, kultūras un mākslas speciāliste Elizabete Groce, režisors un pedagogs Vilnis Rullis, literatūras pētniece Dārta Andersone, režisore Betija Zvejniece, mākslas zinātniece un dramaturģe Biruta Zujāne.

Konkursā pieņems lugas, kuru apjoms ir līdz 24 000 zīmju, ieskaitot atstarpes, bez žanra ierobežojuma. Konkursā var iesniegt lugas, kuras uzrakstītas, sākot no 2022. gada. Autors var iesniegt divas lugas, norādot uzrakstīšanas gadu. Konkursā nevar iesniegt periodikā, grāmatās, internetā un citur publicētas lugas, taču luga var būt iestudēta. Savas lugas var iesniegt arī autors, kurš raksta valodā, kas nav valsts valoda, taču iesniedzamajai lugai jābūt tulkotai latviešu valodā. Par saistībām ar tulkotāju atbild lugas autors.

Pilns konkursa nolikums pieejams, sekojot saitei ej.uz/ ankonkurss. Lugas konkursam iesūtāmas elektroniskā veidā uz žūrijas vadītājas epasta adresi: biruta.zujane@ gmail.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja