Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nacionālais teātris atsakās no Žurkas: Ņirgāties par savu valsti, prezidentu vai teātri nav gaumīgi

Nacionālajā teātrī 100.sezonā nebūs skatāms Žurkas iestudējums, kurā tika parodētas norises valstī, jo "ņirgāšanās par savu valsti, prezidentu vai teātri nav nedz smieklīga, nedz gaumīga", šodien preses pārstāvjiem paziņoja jaunais Nacionālā teātra valdes loceklis Jānis Vimba.

Vimba skaidroja, ka Žurkas izrādes iepriekš tapušas pareizajā vietā un laikā, bet šobrīd skatītājiem ir mainījusies izpratne par humoru, kā arī pašiem teātra māksliniekiem šāda veida komēdijas vairs neliekas smieklīgas. "Es biju iepriekšējās Žurkas režisors un varu atzīt, ka pāris lietas nesanāca," teica Vimba.

Līdzīgu viedokli pauda arī Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis, sakot, ka Latvijā pašlaik neviens režisors nav gatavs strādāt strādāt pie augstvērtīgas komēdijas. "Bet tikko parādīsies kāds režisors labai komēdijai, mēs nevilcināsimies," apgalvoja Rubenis.

Kā ziņots, Nacionālā teātra 100.sezonā pirmizrādes piedzīvos tikai latviešu autoru jauniestudējumi, kas būs atbilstoši gan Nacionālā teātra, gan Latvijas valsts simtgadei, pastāstīja Rubenis.

Teātra jaunās sezonas pirmā pirmizrāde Lielajā zālē 13.septembrī būs Raiņa Pūt, vējiņi! Elmāra Seņkova režijā, kurai 18.oktobrī sekos režisora Kārļa Krūmiņa iestudējuma Katls pirmizrāde, kas tapusi, balstoties uz Aivara Freimaņa darbu. Kā pēdējā 100.sezonas pirmizrāde Lielajā zālē plānota Jāņa Baloža Zem diviem karogiem Sīļa režijā.

 

Top komentāri

Bet
B
ņirgāties par savu tautu ir ārkārtīgi gaumīgi:)))) Un slikts prezidents nav ņirgāšanās par Latvijas valsti?
gb
g
Tā kā prezidents par sevi un Valsti ņirgājās, tā teātris pat nospēlēt nespēj. Visu cieņu aktieriem, ka atdod īstiem māksliniekiem (prezidentam un valdībai) scēnu, un šaržs un komiksi sekos viens pēc otra, lai mūs smīdinātu un ļautu caur smiekliem nedaudz sevi uzturēt pie dzīvības. Visu cieņu!!! Trešais zvans-aizkari atveras - kapu zvans. :(
AD
A
par politiķiem, ieskaitot prezidentu un valsti (ar to laikam tiek saprasts valsts ierēdņu aparāts) ir jājoko un jānoliek pa tīro- tā ir veselīgas demokrātijas pazīme, ieskaitot ņirgāšanos, ja vajag cita lieta, ka tai "žurkai "mākslinieciskā vērtība bija nulle - tad tā arī atzītu NT, ka gadiem skatītājiem smērējis kaut ko bezgaumīgu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja