Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Notiks seminārs – darbnīca Kas notiek ar stāstu?

Biedrība Darbnīcas sadarbībā ar Gētes institūtu Latvijā no 27. līdz 29. maijam rīko dramaturģijas semināru – darbnīcu Kas notiek ar stāstu?, kuru vadīs Berlīnes Vācu teātra (Deutsches Theater Berlin) dramaturgs Klauss Cēzars.

Semināra laikā tā klausītāji tiks iepazīstināti ar visjaunākās vācu dramaturģijas paraugiem – Deas Loeres, Rolanda Šimelpfeninga un Renē Poleša darbiem. Klauss Cēzars aplūkos to īpatnības mūsdienu vācu dramaturģijas kontekstā. Īpašs uzsvars tiks likts, uzrādot lugu stāstījuma koncepta metamorfozes, samērojot tās ar tradicionālajām dramaturģijas likumsakarībām un nostādnēm. To izvērtēšanu papildinās konkrētu Vācijas teātru iestudējumu videoierakstu fragmenti.

Lai pilnībā apjaustu minēto problemātiku, semināra dalībniekiem ir iespēja laicīgi saņemt minēto lugu tulkojumus angļu valodā. Tie tiks izsūtīti, piesakoties semināram. Pieteikšanās termiņš – līdz 22. maijam. Semināra valoda – angļu, vajadzības gadījumā tiks nodrošināts tulkojums.

Semināra norises laiks – 27. un 28. maijs.

Darbnīcas daļu veidos Klausa Cēzara darbs ar konkrētu lugu iecerēm, to analīze no profesionāla teātra dramaturga skatupunkta. Darbnīcas interesentiem līdz 15. maijam jāiesūta savas topošās vai esošās lugas īss izklāsts angļu valodā (maksimāli 2000 zīmes). Darbnīcu daļā paredzama ne vairāk kā 12 darbu prezentācija, tādēļ lielāka interesentu pieplūduma gadījumā biedrība Darbnīcas patur tiesības atlasīt tekstus pēc iespējami objektīvākiem, Latvijas dramaturģijas kopainu raksturojošiem parametriem. Tomēr prezentācijas procesā būs iespēja piedalīties visiem autoriem, kuri iesūtījuši savus pieteikumus. Noteikums – ne vairāk par vienu pieteikumu no autora.

Darbnīcas norises laiks – 28. un 29. maijs.

Pieteikšanās semināram un darbnīcai uz e-pastu: darbnī[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja