Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 6. augusts
Aisma, Askolds

Pārbūves laikā Dailes teātra Mazās zāles izrādes būs skatāmas Tabakas fabrikā

Kamēr norit Dailes teātra Mazās zāles pārbūve, Mazās zāles iestudējumi būs skatāmi Tabakas fabrikā. Kā pirmās Tabakas fabrikā būs skatāmas skatītāju pieprasītās monizrādes – Dārtas Danevičas Zēni nav meitenes 20. augustā un Ilzes Ķuzules-Skrastiņas Visas viņas 31. augustā. Tabakas fabrikas izrāžu repertuārs skatāms teātra mājaslapā, biļetes tirdzniecībā no nākamās nedēļas, informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa

Jau 28. augustā Tabakas fabrikā notiks Jura Joneļa iestudētā koncertuzveduma Kodiens pirmizrāde. Tas ir stāsts par Čārlzu Bukovski – rakstnieku, kurš uz sava kapa lika uzrakstīt Nemēģini. Čārlzs Bukovskis un viņa Kodiens liek apsvērt – varbūt mēs savās dzīvēs pārāk daudz cenšamies un par maz dzīvojam. Koncertizrādē piedalās muzikālā apvienība Uzvaras bulvāris. Lomās būs redzams aktieru pāris Ērka Eglija-Grāvele un Gints Grāvelis, kā arī aktieris Juris Bartkevičs.

Nākamā pirmizrāde Tabakas fabrikā notiks septembrī. Diāna Kaijaka iestudē dramaturģes Lūsijas Preblas lugu Efekts. Britu dramaturģe un seriāla Pēctecība (kanālā HBO) autore Lūsija Prebla (Lucy Preble) ir saņēmusi trīs Emmy balvas un trīs Olivjē balvas par labāko dramaturģiju (tai skaitā par lugu Efekts). Viņas luga Efekts piedāvā eksperimentu – kas notiktu, ja zāles, kuras mūs padara laimīgus, vienlaikus mūs arī padarītu atvērtus mīlestībai? Izrādei iecerēti divi aktieru sastāvi. Lomās: Andris Bulis, Dārta Daneviča, Marta Lovisa un Toms Veličko, Vita Vārpiņa, Imants Strads, Meinards Liepiņš un Anete Krasovska. 

Šajā pavasarī teātrī tika uzsākta Mazās zāles pārbūve. Paredzams, ka pārbūve ilgs aptuveni gadu.

Pārbūves projekts paredz darbus vairākos virzienos, proti, pazemināt esošās Mazās zāles grīdu, lai panāktu labāku skatuves redzamību, ievērojami palielināt skatītāju ietilpību zālē, iegūstot divu līmeņu telpu ar balkonu, kā arī paaugstināt skatuves telpu, ļaujot režisoriem un aktieriem izmantot Mazo zāli kā pilnvērtīgu moderna teātra sastāvdaļu. Telpu pārbūves redzējums ir ļāvis domāt arī par jaunu un plašu mēģinājumu zāli. Esošās, neērtās un padomju laikā būvētās 3. un 4. stāva mēģinājumu telpas tiks apvienotas vienā plašā un mūsdienīgā spēles laukumā jeb black-box zālē, kur varētu notikt arī mazākas formas izrādes. 

Dailes teātris uz jauno, pēc arhitektes Martas Staņas projekta būvēto ēku pārcēlās 1977. gadā. Esošā Mazā zāle sākotnēji bija paredzēta tikai teātra mēģinājumiem, kā arī kongresiem un atpūtas telpām LPSR vadības nomenklatūrai. Šīs telpas ir gan morāli, gan fiziski nolietotas un to pilnvērtīgai izmantošanai ir nepieciešama mūsdienu teātra auditorijai un teātra darbībai atbilstoša pārbūve un remontdarbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja