Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Septembrī Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos koncertuzvedums Poēma par spēlmani

Dailes teātra 104.sezonā pirmizrādi 29.septembrī piedzīvos teātra kādreizējā galvenā režisora Pētera Pētersona jubilejas koncertuzvedums Poēma par spēlmani, aģentūru LETA informēja Dailes teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Atceroties režisora un dramaturga Pētersona simtgadi, Dailes teātrī izveidota īpaša koncertprogramma teātra mākslinieciskā vadītāja Viestura Kairiša un muzikālās daļas vadītāja Jura Vaivoda vadībā ar aktieru, kora "Kamēr…" un maestro Raimonda Paula piedalīšanos.

Dailes teātra kolektīvs šodien sanāca kopā, lai sāktu jauno, 104.sezonu. Tāpat kā katru gadu, teātrim atsākot darbu, tapa tradicionālā Dailes teātra kolektīva kopbilde, bet pirms tam teātra vadība - direktors Juris Žagars un teātra mākslinieciskais vadītājs Viesturs Kairišs - klātesošos informēja par tiem jauniestudējumiem, kas papildus jau plānotajiem ir iekļauti jaunās sezonas repertuārā.

104. teātra sezonā aktieru trupai pievienojušies arī vairāki jauni kolēģi - Madara Viļčuka, Marta Lovisa Jančevska, ka arī Mārtiņš Meiers un Meinards Liepiņš.

Dailes teātra jauniestudējumu sezonas atklāšana skatītājiem notiks 15.septembrī ar aktiera un režisora Džona Malkoviča iestudējumu "Leopoldštate". Lugas autors ir britu dramaturgs Toms Stopards.

Mazajā zālē 27.septembrī pirmizrādi piedzīvos britu režisores Eimijas Milbērnas jauniestudējums "Krietnā puiša rituāla nokaušana". Režisori Milbērnu skatītāji jau iepazinuši divos Dailes teātra iestudējumos - "Izrāde, kas saiet sviestā" un "Īru miroņgalvas". Jaunā iestudējuma "Krietnā puiša rituāla nokaušana" pamatā ir dramaturga Denisa Kellija luga, kuras pirmizrāde notika Londonas "The Royal Court Theatre" 2013.gadā.

Mazajā zālē 15.novembrī plānota fiziskā teātra žanrā strādājošās režisores Annas Abalikhinas jauniestudējuma "Eiridīke" pirmizrāde. Mūsdienu dramaturģes Sāras Rūlas interpretācijā stāsta centrā ir Eiridīke, kura viņsaulē zaudē ne tikai savu mīlestību, bet arī valodu un identitāti, tādā veidā dodot plašas iespējas izrādes veidotājiem uzrunāt skatītājus ar jauniem izteiksmes veidiem.

Savukārt 16.novembrī notiks Kairiša jauniestudējuma "Spīdolas nakts" pirmizrāde. Iedvesmojoties no Raiņa lugām, dramaturgs Matīss Gricmanis radījis jaundarbu.

Teātra direktors Juris Žagars vēstīja, ka šī skatītājiem varētu būt viena no interesantākajām Dailes teātra sezonām. Kolektīvam direktors novēlēja radošu izdošanos un izturību, bet skatītājiem - paliekošu gandarījumu pēc redzētajiem jauniestudējumiem Dailē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja