Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Skatuves māksla un gads pirms jubilejas. Nedēļas nogalē notiks festivāls Teātris ir visur Kuldīgā

Triju dienu garumā – 11., 12. un 13. oktobrī – Kuldīgā un tās apkārtnē notiekošais skatuves mākslas festivāls Teātris ir visur Kuldīgā šoruden sola īpašu programmu, iezīmējot gadu pirms savas pastāvēšanas desmitās jubilejas.

Festivālā arī šogad būs skatāmi nozares un skatītāju atzīti skatuves mākslas notikumi, kas lielākoties tiks izrādīti vietās, kuras nav klasiski paredzētas skatuves mākslai.

Festivālu 11. oktobra vakarā atklās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra monoizrāde Mātes piens pēc Noras Ikstenas romāna – ukraiņu izcelsmes aktrises Anastasijas Ļovinas režisētais un izspēlētais stāsts par māti un meitu, kurām katrai ir sava patiesība, sava sāpe un sava mīlestība. Pirmās festivāla dienas vakaru noslēgs Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās filmu skolas audiovizuālās mākslas studentu īsfilmu skate. Programmā: filmas Pazudušo mantu birojs (režisors Edvards Mikāls), RadiRaidi (režisors Uģis Olte), Ksenija (režisore Renāte Saulīte) un Balto kuģu sirdis (režisors Edgars Kaupers).

Šogad festivālā pirmo reizi viesosies Latvijas Nacionālā opera un balets ar koncertuzvedumu pašiem mazākajiem (0,5–4 gadi) Mazulis ausās, mūziku klausās. Savukārt ilggadējie festivāla draugi Liepājas Leļļu teātris ar iestudējumu pēc Daniela Defo stāsta motīviem Robinsons (auditorijai 5+) aicinās ikvienu doties piedzīvojumā vienam.

Mūzikas cienītāji tiks gaidīti divos notikumos. Komponistes un pianistes Katrīnas Gupalo koncertā Laidu muižas pilī Katrīna Gupalo akustiski izskanēs romantiskas kompozīcijas, enerģijas caurstrāvotas dziesmas, rotaļīgi opusi, kā arī klausītāju iemīļotas Imanta Kalniņa un Raimonda Paula dziesmas. Savukārt Kuldes muižā notiks patlaban Šveicē, Lugāno, dzīvojošā latviešu čellista Maksima Beitāna čella kamerkoncerts ar majestātiskiem un izaicinošiem dažādu komponistu skaņdarbiem.

Visus deviņus gadus festivāls ir īstenojis arī kādu labdarības mērķi, vācot ziedojumus, kā arī nodrošinot bezmaksas ieeju kādā no norisēm konkrētai auditorijai.

Šogad Kuldīgas novada sociālo pakalpojumu centra Tilts aprūpē esošām personām ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī ģimenēm ar bērniem, kuras sadarbojas ar Kuldīgas pašvaldības aģentūru Sociālais dienests, tiks nodrošināta bezmaksas ieeja Rīgas cirka piedāvātajā klauna Cronopio izrādē Pačamamo Kuldīgas Sporta manēžā. Uz to aicināts arī ikviens interesents.

Festivāla izskaņā 13. oktobrī Kuldīgas Kultūras centrā būs skatāma Dailes teātra izrāde Zēni nav meitenes ar aktrisi Dārtu Daneviču galvenajā lomā.

Sīkāk – Tivk.lv.  

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja