Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tallinā norisināsies Alvim Hermanim veltīts teātra festivāls

No 9. līdz 15. decembrim Tallinā notiks desmitais Starptautiskais teātra festivāls Midwinter Night's Dream, kurš šogad veltīts Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim, un festivāla programmā iekļautas tikai Hermaņa veidotās izrādes, informēja Jaunā Rīgas teātra pārstāve Inga Liepiņa.

Festivāla laikā tiks izrādītas daudzu gadu garumā Latvijas skatītāju iecienītas izrādes. 9. un 10. decembrī būs skatāma izrāde Melnais piens, 11. un 12. decembrī - Latviešu mīlestība, 12., 13. un 14. decembrī - Brodskis/Barišņikovs. Festivālā 13. un 14. decembrī tiks izrādīta arī izrāde Garā dzīve, kura vairs nav Latvijas teātra repertuārā. Savukārt 15. decembrī būs iespēja redzēt izrādi Oblomovs.

Sadarbībā ar festivālu Zelta Maska 9. un 10. decembrī Tallinā tiks izrādīta arī Alvja Hermaņa Nāciju teātrī Maskavā iestudētā izrāde Šukšina stāsti. Līdztekus izrādēm būs arī plaša paralēlā programma - skatītāju tikšanās ar režisoru un Jaunā Rīgas teātra aktieriem, lekcija par Josifa Brodska daiļradi un kritiķu diskusija festivāla noslēgumā. Vairāk par festivālu: http://www.linnateater.ee/midwinter-nights-dream.

Līdzās festivālam novembra beigās Igaunijā tika izdota arī Alvja Hermaņa grāmata Dienasgrāmata igauņu valodā. Latvijā grāmata tika izdota 2016. gadā un tajā lasāmas Alvja Hermaņa piezīmes, pierakstītas 2015./2016. gada teātra sezonā.

JRT ir profesionāls repertuārteātris, kas saviem skatītājiem piedāvā gudru, atraktīvu un neparastu repertuāru – mūsdienīgu skatījumu uz klasiku, latviešu oriģināldramaturģiju un ārzemju autoru darbiem. Teātra mākslinieciskais vadītājs kopš 1997. gada ir režisors Alvis Hermanis.

Teātra festivālu Midwinter Night's Dream rīko Tallinas Pilsētas teātris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja