Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Tikai augustā Nacionālajā teātrī izrādīs Elmāra Seņkova iestudējumu Pūt, vējiņi!

Elmāra Seņkova godalgotais iestudējums Pūt, vējiņi! simboliski ievadīs Nacionālā teātra jaunajā sezonā, kuras tematiskais vadmotīvs būs Bangojošie ūdeņi. Pūt, vējiņi! piecus vakarus no 21. augusta līdz 25. augustam Latvijas Nacionālajā teātrī, informēja teātra pārstāvji

Kur slēpjas Pūt, vējiņi! fenomens? Vai tiešām poētismā un ilgās? Rakstot lugu, Rainis ilgojās pēc Latvijas, bet mums viņa jau ir. Kas tad šodien ir šīs ilgas? Un pēc kā? Pēc Ulda muskuļu spēka, kas jādzesē dzerot? Pēc Barbas absolūtā godīguma, kas viņu iedzen Daugavā? Kāpēc šī ir populārākā Raiņa luga?

Skanot Imanta Kalniņa leģendārajai kinomūzikai, aktieri dzīvo cilvēku “audeklā” ieauž savu varoņu likteņus, izspēlējot Raiņa lugu kā kanonu. Paturot acu priekšā Dziesmu un deju svētkus. Ar domu par rītdienu.

Izrāde tika iestudēta 2018. gadā un godalgota ar Spēlmaņu nakts balvām astoņās kategorijās, tostarp Grand Prix, kā arī ar Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu Kilograms kultūras 2018.

Iestudējums iemantojis skatītāju mīlestību un līdz šim nospēlētas jau 70 izrādes. Gadu gaitā ir mainījies aktieru sastāvs. Šogad Barbas lomā debitēs Madara Reijere, bet nemainīgi – Uldis Jēkaba Reiņa spēcīgajā tēlojumā. Zanes lomā atgriežas aktrise Agnese Budovska, dublējoties ar Elizabeti Lielmani.

“Izrādes veidotāji trāpa skatītājam Ahileja papēdī: pat zinot, ka traģēdija ir neizbēgama, katarse tik un tā ir neapstādināma, un kamola kāpšana kaklā ir jūtama ar katru akordu,” pauž teātra kritiķe Kitija Balcare. To apliecina uzticīgo skatītāju atsauksmes: “No silta aizkustinājuma līdz sažņaugtām plaukstām, no aizturētas elpas līdz nerimtīgi ritošām asarām. Pūt, vējiņi! ir maģisku pārdzīvojumu pilni mirkļi. Paldies visiem, kas kāpa Pūtvējiņu kalnā!”

Izrādes radošā komanda: režisors Elmārs Seņkovs, scenogrāfe un vizuālās koncepcijas autore Monika Pormale, kostīmu mākslinieki MAREUNROL'S, horeogrāfi Agate Bankava un Jānis Purviņš, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja