Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Gaisā slīdēs pūķi, ūdenī – buru jahtas. Riga Riverside Festival – ūdensmalas svētki Andrejostā

Saule un karstums tā vien vilina pavadīt laiku pie ūdeņiem. Un, ja pilsētai cauri tek majestātiskā Daugava, būtu grēks nesvinēt vasaru tās krastā. Svētdien, 30. jūnijā, Andrejostā Rīgā pirmo reizi norisināsies festivāls Riga Riverside Festival, kas visas dienas garumā dažādos aizraujošos veidos visu vecumu apmeklētājiem un bez maksas piedāvās iejusties ūdensmalas dzīvesveidā un izklaidēs.

Pasākuma programma solās būt krāšņa. Tiesa, ierasties uz festivālu vēlams kājām vai ar sabiedrisko transportu, nevis personīgo auto, aicina organizatori.

Sākot no pulksten 12.00, festivāla teritorijā Eksporta ielā 3A būs pieejamas radošas izklaides ģimenēm ar bērniem. Lieli un mazi varēs iesaistīties vēja pūķu un papīra kuģīšu darbnīcās, lielās kokles spēlē, tāpat papīra kuģīšu regatē svētku strūklakā. Visu dienu festivāla teritorijā darbosies arī ēdināšanas zona, varēs cienāties ar vasarīgiem kokteiļiem.

Līdztekus citām norisēm uz skatuves no pulksten 14.00 līdz pat vakaram notiks koncerts ar jauniešu pūtēju orķestra Auseklītis, džezfanka grupas Very Cool People un dziedātājas Paulas Saijas, Jēkaba Nīmaņa un grupas Jakob Noiman Festival Band, kā arī latviešu estrādes leģendas Žorža Siksnas dalību.

Riga Riverside Festival īpašie viesi būs atzīti lielo vēja pūķu mākslinieki: Alīcija un Šimons Šalski no Polijas, Alberts Trinkss no Nīderlandes, Karls un Sāra Longbotomi no Apvienotās Karalistes, Berts Mātenss no Beļģijas. Viņi priecēs klātesošos ar iespaidīgu gaisa pūķu šovu. Tāpat festivāla apmeklētājiem izzinošā darbnīcā būs iespēja izveidot arī pašiem savu gaisa pūķi.

Kā jau pieņemts ūdensmalas svētkos, aktivitātes būs ne tikai uz sauszemes, bet arī ūdenī – būs iespējams vērot bērnu un jauniešu burāšanas laivu Optimist paraugdemonstrējumus pūtēju orķestra Auseklītis muzikālajā pavadījumā. Notiks arī sarunas ar burātājiem. Festivāla kulminācija būs regates Gulf of Riga Regatta 2024 svinīgā sacensību atklāšanas parāde pulksten 18.00, kurā piedalīsies ap 70 burāšanas komandu, kas ar saviem peldlīdzekļiem – buru jahtām – veidos neaizmirstamu ainu Daugavas ūdeņos.

Par pozitīvu gaisotni visa festivāla laikā rūpēsies pasākuma vadītājs Artūrs Krūzkops un DJ Raitis. Pasākumu noslēgs afterparty pilsētas bārā Vest no pulksten 20.00.

Sīkāka informācija pieejama https://www.facebook. com/profile.php?id=61560571061801.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja