Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi 8. februāra numurā tiks paziņoti Dienas gada balvas kultūrā 2017 laureāti

Ceturtdien, 8. februārī iznāks kultūras un izklaides izdevuma KDi speciālizdevums, kas veltīts Dienas gada balvas kultūrā 2017 laureātiem.

Iepriekšējos gadus Dienas gada balva kultūrā vairāk izgaismojusi ansambļa spēku mākslā, taču šogad tā īpaši cildina atsevišķa mākslinieka – personības – talanta kosmosu. Līdz ar to arī balvas laureāti šogad tiks paziņoti citādi nekā ierasts - speciāli balvai veltītā KDi izdevumā, kas iznāks 8. februārī.

Tradīcija vairāk nekā 15 gadu laikā palikusi nemainīga – žūrija nosaka tos vienpadsmit laureātus, kuri saņem tēlnieka Gļeba Panteļejeva darināto zelta kartupeli.

Dienas gada balvas kultūrā 2017 žūrijā darbojas KDi redaktori Undīne Adamaite un Jegors Jerohomovičs, kritiķi Inese Lūsiņa, Dita Rietuma, Atis Rozentāls, Vilnis Vējš, Kristīne Budže un rakstniece Inga Žolude.

2018. gada 4. janvāra KDi numurā tika paziņots 31 Dienas gada balvas kultūrā 2017 nominants. Par ikvienu nominantu no 10. līdz 24. janvārim bija iespēja balsot arī portālā Diena.lv, nosakot KDi lasītāju simpātiju balvas ieguvēju. Arī šīs balvas ieguvējs tiks paziņots 8. februāra KDi numurā.

Dienas gada balvai kultūrā 2017 veltīto KDi izdevumu kopā ar laikrakstu Diena būs iespējams iegādāties ikvienā preses tirdzniecības vietā visā Latvijā.

Dienas gada balva kultūrā ir laikraksta Diena tradīcija kopš 2001. gada. Balvas tradīcija nozīmē teikt paldies mākslas personībām, kas gada laikā visdažādākajās intonācijās iedvesmojušas un ļāvušas justies tuvāk harmonijai un spēkam, bet tikpat lielā mērā "kutinājušas" un rādījušas priekšzīmi, kā būt nepareiziem, dulliem, rakstīt pāri rūtiņām.

Dienas gada balva kultūrā 2017 norit sadarbībā ar SIA Latvijas Mobilais telefons. KDi lasītāju balsojuma norisi atbalsta ZAB Ellex Kļaviņš.


Vairāk par Dienas gada balvu kultūrā - Diena.lv/DGBK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja