Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Atmiņu ainavas fragments

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāma režisora un izpildītāja Artūra Čukura soloizrāde turi mani cieši. "Vizuālā teātra estētikā veidotā skatuviskā poēma objektiem un zemes pievilkšanas spēkam ir vienlaikus personisks stāsts un kolektīvs veltījums atmiņām, kuras nesam sev līdzi," uzsvērts darba pieteikumā. Artūrs Čukurs ir teātra mākslinieks un mūziķis, kurš darbojas dažādās laikmetīgās skatuves mākslas disciplīnās. Soloizrādi viņš veidojis kopā ar dramaturģi Sodju Lotkeri, horeogrāfi Alisi Madaru Bokalderi, scenogrāfēm Martu Madaru Grantiņu un Beati Poikāni, kā arī skaņu mākslinieku Albertu Levicu.

turi mani cieši
Ģertrūdes ielas teātrī 15., 16.II, 12.–14.III, 9., 10.IV plkst. 19
Biļetes git.lv EUR 18–20

***

Aija Vītoliņa orķestra Rīga pavadījumā dziedās latviešu mīlas dziesmas. Publicitātes foto 

Svētki. Šovakar VEF Kultūras pilī notiks orķestra Rīga Valentīndienas koncerts, kurā diriģenta Valda Butāna vadībā skanēs latviešu mīlas dziesmas. Vakara solisti būs dziedātāja Aija Vītoliņa un aktieris Raimonds Celms. Koncerta pirmā daļa būs veltīta Elgas Īgenbergas, Ringolda Ores, Alfrēda Vintera un Edmunda Goldšteina mūzikai, savukārt otrā daļa – Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Ulda Marhileviča, Valta Pūces, Mārtiņa Brauna un Jēkaba Jančevska kompozīcijām.

Koncerts
VEF Kultūras pilī 15.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–35

***
 
Klasika. Festivālā Vīnes klasika vijolnieks Daniils Bulajevs un viņa izveidotais kamerorķestris Davinspiro Camerata atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta Piekto vijoļkoncertu un Jozefa Haidna 60. simfoniju.

Koncerts
Lielajā ģildē 18.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Sitaminstrumentālists Bernhards Šimpelsbergers piedalīsies Johannesa Berauera koncerta vijolei un perkusijām NoWhere NowHere atskaņojumā. Publicitātes foto

Klasika. Sestdien, 17. februārī, festivālā Vīnes klasika kamerorķestris Sinfonietta Rīga izpildīs Ludviga van Bēthovena Sesto jeb Pastorālo simfoniju un Jozefa Haidna 22. simfoniju (Filosofs). Laikmetīgo mūziku pārstāvēs austriešu skaņraža Johannesa Berauera koncerts vijolei un perkusijām NoWhere NowHere, kurā dzirdēsim vijolnieku Tomasu Gūldu un sitaminstrumentālistu Bernhardu Šimpelsbergeru.

Koncerts
Lielajā ģildē 17.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–35 

***

Kamermūzika. Šovakar Lielajā ģildē notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūziķu kamerkoncerts No Parīzes līdz Berlīnei. Tajā skanēs Latvijas publikai vēl nezināmi Teodora Blūmera, Pola Juona, Luīzes Farankas un Fransisa Pulenka opusi, trīs no četriem programmā iekļautajiem skaņdarbiem Latvijā tiks izpildīti pirmo reizi. Ideja par šo programmu mūziķiem radās Parīzē, kad viņi tur uzstājās kopā ar LNSO. Koncertā piedalīsies flautiste Egija Sproģe, obojists Egils Upatnieks, klarnetists Mārtiņš Circenis, mežradznieks Māris Evelons, fagotists Raimonds Gulbis un pianiste Evelīna Jēkabsone.

Koncerts
Lielajā ģildē 15.II plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–19

***

Galvenās lomas filmā Citu cilvēku bērni atveido franču zvaigznes Viržīnija Efira, Rošdī Zems. Publicitātes foto

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem nonāk franču režisores Rebekas Zlotovskas drāma Citu cilvēku bērni (2022). Lomas atveido franču zvaigznes Viržīnija Efira, Rošdī Zems un Kjara Mastrojāni. Tas ir skaudrs un godīgs attiecību stāsts: 40 gadu vecā skolotāja Reičela, kurai nav savu bērnu, iemīlas Ali un ļoti satuvinās ar viņa četrus gadus veco meitu. Reičela viņai patiesi pieķeras, taču vai viņa spēs atrast ceļu uz bērna sirdi?

Citu cilvēku bērni
Les enfants des autres
Kinoteātros Splendid Palace un K.Suns no 16.II

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja