Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

KDi iesaka: Laiks samīļot vienam otru

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Sestdien, 7. septembrī, Āgenskalna tirgus siltumnīcā pie skatītājiem nonāks teātra trupas Kvadrifrons jaunākais veikums – īsizrāde ar masāžas elementiem Saulainais stūrītis. Divdesmit minūšu iestudējums, kas paredzēts tikai četriem skatītājiem, veidots, iedvesmojoties no dažādām dārzkopības praksēm, apgaismības laikmeta botāniskajiem un astronomiskajiem zīmējumiem, tuviešu un tibetiešu dziednieku rituālajiem dziedājumiem, kā arī somatikas un tradicionālās masāžas metodēm. Iestudējuma veidotāji brīdina: izrādes dalībnieki fiziski pieskarsies apmeklētājiem – galvenokārt plecu, muguras, roku un kakla zonā, turklāt izrādi būs iespējams izbaudīt, tikai atlaižoties uz tam speciāli paredzēta masāžas galda. Izrādē piedalīsies aktrises Anta Aizupe un Sandija Dovgāne, mūziķis Miķelis Putniņš un LKA aktiermākslas 4. kursa students Edijs Klievēns. 

Saulainais stūrītis

Āgenskalna tirgū 7.IX no plkst. 12 līdz 19.40

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Akordeonists Artūrs Noviks uzstāsies kopā ar Rīgas saksofonu kvartetu. Publicitātes foto 

Koncerts. Svētdien, 8. septembrī, akordeonists Artūrs Noviks un Rīgas saksofonu kvartets uzstāsies ar programmu Pasaulīgs (t)vēriens. Tajā skanēs Johana Sebastiāna Baha un Astora Pjacollas mūzika, džeza saksofonista Džerija Maligana Vientulības gadi, basku akordeonista un komponista Gorkas Ermosas Ibērijas dejas, kā arī franču skaņražu Silvēna Kasapa un Žana Pjēra Solva opusi.

Pasaulīgs (t)vēriens

Kultūras centrā Imanta 8.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Koris. Sestdien, 7. septembrī, Starptautiskajā Garīgās mūzikas festivālā Rīgas Domā uzstāsies Gruzijas Valsts koris. Programmā – gruzīnu komponistu kormūzika. Pie pults stāsies diriģents Arčils Ušveridze.

Koncerts

Rīgas Domā 7.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20 

***

Savos jaunajos porcelāna darbos Liene Mackus pēta dažādas sēklu formas. Foto – Gvido Kajons

Māksla. Rīgas Porcelāna muzeja skatlogos ir iekārtota Lienes Mackus personālizstāde Sākums, kas skatītājiem ir pieejama jebkurā diennakts stundā. Savos porcelāna darbos Liene Mackus pēta dažādas sēklu formas, un muzeja skatlogi tiek pārvērsti par altāriem, kuros ievietotas sēklas kādā no augšanas stadijām. "Tas ir emocionāls stāsts par dabu, personīgajām vērtībām un kolektīvo mantojumu," saka māksliniece.

Liene Mackus

Izstāde Sākums

Rīgas Porcelāna muzejā līdz 13.X

***

Mūzika. Sestdienas, 7. septembra, vakarā Ķīpsalas peldbaseinā notiks starpdisciplinārs piedzīvojums Ūdenim tuvu, kas ir iekļauts mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts programmā. Projektu veido un tajā piedalās jauniešu koris Balsis, tā mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, portugāļu mākslinieks Pedru Leitāu, videomākslinieks Pēteris Brīniņš, gaismu mākslinieks Ivars Vācers un zīmju valodas tulce Elza Veismane. Iestudējumā skanēs daļas no Raimonda Paula un Ineses Zanderes kordziesmu cikla Dziesmas par Latvijas upēm. Ielūgumi bez maksas ir pieejami Ķīpsalas peldbaseina informācijas centrā.

Ūdenim tuvu 

Ķīpsalas peldbaseinā 7.IX plkst. 22.22. un 23.33, 8.IX plkst. 00.44 

baltanakts.lv

***

Koris Kamēr... muzicēs sava galvenā diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā. Publicitātes foto 

Klasika. 7. septembrī koncertzālē Ave Sol jauniešu koris Kamēr... un diriģents Jurģis Cābulis neilgi pirms došanās uz starptautisku koru konkursu uzstāsies ar programmu 43.2141° N 27.9147° E – nosaukumā ir iekodētas konkursa norises vietas koordinātas. Skanēs Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda, Ādolfa Skultes, Alfrēda Kalniņa, Johannesa Brāmsa un Svena Dāvida Sandstrema opusi un konkursa obligātā programma.

Koris Kamēr...

Rīgas koncertzālē Ave Sol 7.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 16

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja