Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kvalitātes standarts. Sagaidot Arhitektūras balvas pasniegšanas svinīgo ceremoniju

Iesākusies ar Pasaules Arhitektūras dienu Talsu novadā, līdz 19. oktobrim ar dažādiem pasākumiem tiek atzīmēta jau par tradīciju kļuvusī Arhitektūras nedēļa, kuras kulminācija būs Latvijas Arhitektūras gada balvas 2024 svinīgā pasniegšanas ceremonija, laikrakstu Diena informēja Latvijas Arhitektu savienības pārstāve Veronika Viļuma.

Šodien, 16. oktobrī, pulksten 14.45 Arhitektu namā ir ieplānots seminārs Krāsošanas kvalitātes standarts. Valmieras pilsētas piemērs, kas iepazīstinās ar Latvijā pirmo Krāsošanas kvalitātes standartu, kā arī tā pielietojumu objektos Valmierā, par kuriem stāstīs arhitektu biroja Sestais stils arhitekte Vita Polkovņikova. Pulksten 17 turpat norisināsies Latvijas Arhitektu savienības un Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un dizaina institūta mentoringa programmas dalībnieku tikšanās.

Piektdiena, 18. oktobris, iesāksies ar Arhitektu biznesa brokastīm un turpināsies pulksten 16 Rīgas cirkā ar Latvijas Arhitektūras gada balvas fināla jeb starptautiskās žūrijas dalībnieku vieslekcijām. Tās lasīs arhitekte, pētniece, lektore, Igaunijas Mākslas akadēmijas Arhitektūras fakultātes dekāne, biroja Part līdzdibinātāja Sille Pihlaka, arhitekte, pētniece Lēvenes Katoļu universitātē, kinorežisore Elodī Degavra un arhitekts, arhitektūras studijas Büro Hacke dibinātājs, Mīsa van der Roes balvas 2024 laureāts Makss Hāke. Pulksten 18 ekskursijās pa Rīgas cirka ēku vedīs tās pārbūves arhitekti no arhitektu biroja NRJA un Rīgas cirka pārstāvji. Pulksten 19 norisināsies svinīgā apbalvošanas ceremonija, kuras laikā tiks paziņoti objekti un procesi, kas saņēmuši augstākos apbalvojumus Latvijas arhitektūrā. Uz tiem pretendē 16 finālistu.

Savukārt sestdien, 19. oktobrī, pulksten 19 notiks Rīgas Starptautiskā kinofestivāla sadaļas Architect’s Cut īpašais seanss. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē tiks izrādīta Latvijas Arhitektūras gada balvas fināla žūrijas dalībnieces E. Degavras veidotā dokumentālā filma Dzīve, samontēta (Life, Assembled, 2022) un pēc tam ir paredzēta jautājumu un atbilžu sesija ar Briselē dzīvojošo arhitekti, fotogrāfi un režisori. Šis kinodarbs pievēršas pagājušā gadsimta 70. gadu beļģu arhitektūras ideāliem – utopiskām idejām par mājokļu krīzes pārvarēšanu ar viegli realizējamiem "dari pats" paņēmieniem. "Sapņotāji, kuriem pašiem patīk sevi saukt par vizionāriem, augstu vērtēja arhitektūru, kuras ass ir cilvēks. Viņi radīja ēkas, domājot par to pieejamību ikvienam, elektroenerģijas taupīšanu, iespēju katram sakomplektēt savu māju citādu," tiek pieteikta dokumentālā filma, kas atbild uz jautājumu, kas ir noticis ar šīm idejām un to autoriem.

Vairāk informācijas par Arhitektūras nedēļu un Latvijas Arhitektūras gada balvu var lasīt internetvietnē Latarh.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja