Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Latvijas Kultūras akadēmija pārņem bijušās Jaunā Rīgas teātra telpas Miera ielā

Attīstot kultūras un radošo industriju radošo centru TabFab, no 1. augusta bijušās Jaunā Rīgas teātra telpas Miera ielā 58a pārņēmusi Latvijas Kultūras akadēmija (LKA), informēja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova

Miera ielā top kultūras un radošo industriju atbalsta centrs TabFab, kas nodrošinās augstvērtīgu izglītības un radošās darbības vidi. Kvartāla attīstība ir sadalīta divos posmos, un patlaban tiek īstenots pirmais posms, pārbūvējot trīs ēkas, kuras paredzētas LKA un Nacionālās filmu skolas vajadzībām, informē Gavrilova. 

Savukārt kvartāla attīstības otrajā posmā ēkā, kuru līdz 30. jūnijam nomāja Jaunais Rīgas teātris, paredzēts izveidot telpas LKA mācību procesa nodrošināšanai. TabFab attīstības projektā attīstāmo ēku būvdarbus tuvākajā laikā plānots pabeigt pilnībā un nodot ēkas ekspluatācijā. Pēc projekta pabeigšanas un būvlaukuma atbrīvošanas visa pārējā teritorija tiks nodota LKA pilnīgai pārvaldībai, informē Gavrilova

LKA no 1. augusta sākusi teātra ēkas izmantošanu daļā, kura netiek rekonstruēta. Līguma ietvaros LKA nodota daļa no zemes vienības (4602,27 kvadrātmetri) un teātra ēka ar kopējo platību 7007,8 kvadrātmetri, un līgums ir spēkā līdz īpašuma tiesību maiņai. VNĪ līdz projekta pilnīgai realizācijai turpinās nodrošināt visus nepieciešamos komunālos pakalpojumus - elektroenerģiju, siltumu, ūdeni, lai LKA varētu sākt darbību jaunajā vietā.

LKA rektors Dāvis Sīmanis skaidro, ka šis ir pirmais solis LKA pilnai pārejai uz Tabakas fabrikas kvartālu, kas ir fundamentāli svarīgs nosacījums augstskolas turpmākai attīstībai. Tādējādi tiek sākta arī augstskolas stratēģisko mērķi un galveno prioritāšu - veidot spēcīgu vienotu un mūsdienīgu akadēmisko, jaunrades un pētniecisko un būt atvērtai plašākai internacionalizācijai - realizācija. Sīmanis piebilst, ka šobrīd studijas teātra ēkā varēs uzsākt skatuves mākslas studenti, iegūstot iespēju strādāt modernā, studijām atbilstošā un studiju procesu veicinošā vidē.

Patlaban TabFab kvartāla ēku konstrukcijas ir pilnībā izbūvētas, pabeigti gan iekšējie, gan ārējie apdares darbi, izbūvēti inženiertīkli. Turpinās galvenās elektrosadales izbūves darbi un izbūvēto sistēmu iestatīšana. 

Būvdarbus par kopējo summu 5,7 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli veic SIA Marels Būve, sadarbojoties ar arhitektu biroju NRJA un LKA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja