Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas paviljonu Venēcijas biennālē apmeklējuši vairāk nekā 300 000 skatītāju

Daigas Grantiņas veidotā ekspozīcija Saules Suns, kas pārstāvēja Latviju 58. Venēcijas mākslas biennālē, pulcējusi vairāk nekā 300 000 prestižās mākslas izstādes apmeklētāju, kas ir augstākais paviljona apmeklējums Latvijas dalības vēsturē, informēja Latvijas paviljona komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Megija Mīlberga.

Šī gada biennāle norisinājās no 11. maija līdz 24. novembrim un kopā pulcēja vairāk nekā 600 000 apmeklētāju, kas par spīti negaidītajiem plūdiem ir viens no vēsturiski augstākajiem apmeklējuma rādītājiem. Šī gada Latvijas paviljons ir piesaistījis arī plašu mediju atsaucību, tiekot pieminēts tādos starptautiskos mākslas medijos kā Arte, CURA, ARTnews un citos. Kopš paviljona atklāšanas māksliniece Daiga Grantiņa ir izpelnījusies portāla ARTSY atzinību kā viena no daudzsološākajiem Parīzes FIAC mākslas mesē redzamajiem māksliniekiem, kā arī Decembra sākumā prestižais Ņujorkas Jaunais muzejs (New Museum) izziņoja Daigas Grantiņas izstādi What Eats Around itself, kas Ņujorkā būs skatāma jau 2020. gada pavasarī.

Latvijas paviljonu 58. Venēcijas mākslas biennālē veidoja māksliniece Daiga Grantiņa, sadarbojoties ar kuratoriem Ingu Lāci un Valentīnu Klimašausku (Valentinas Klimašauskas). Par izstādes Saules Suns vadmotīviem kalpo gaismas un vienlaicības tēmas, kas instalācijā atsedz ainavu ar vairākiem centriem, veidotu ap vairākām saulēm, vairākiem gaismas avotiem, kuru stari savā ceļā šķērso dažādus materiālus un formas.  

Venēcijas mākslas biennāle ir vērienīgākā un prestižākā mākslas izstāde pasaulē, kas tiekot rīkota reizi divos gados ierindojas starp apmeklētākajiem mākslas pasaules notikumiem. Latvija ar nacionālo ekspozīciju Venēcijas mākslas biennālē piedalās kopš 1999. gada. 57. Venēcijas mākslas biennālē Latvija tika pārstāvēta ar Miķeļa Fišera veidotu ekspozīciju Kas slikts var notikt (kuratore Inga Šteimane), taču 56. Venēcijas mākslas biennālē 2015. gadā Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša kopīgi veidotā ekspozīcija Armpit.

Latvijas paviljonu 2019 organizē Kim? Laikmetīgās mākslas centrs un Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs un tā realizācija ir iespējama pateicoties galvenajiem atbalstītājiem: Latvijas Republikas Kultūras ministrijai, Jānim Zuzānam, SIA Alfor un galerijai Joseph Tang, kā arī paviljona atbalstītājiem: Latvijas Republikas vēstniecībai Itālijas Republikā, Magnetic Latvia, Delfi, BTA Latvia, Arctic Paper, Krassky, Live Riga, Mousse, Pēterim Viņķelim un Laurim Liepam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja