Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rīgā notiks grāmatu dizainam un izdošanai veltīta konference

Rīgā, Nice Place TELPA 1. novembrī no plkst. 15 līdz 19 norisināsies atvērtā tipa konference Sarunas par grāmatu dizainu un izdošanu. Izglītība, ko organizē eksporta platforma Latvian Literature, informēja platformas pārstāvji.

Konferencē piedalīsies grāmatniecības nozares profesionāļi no dažādām valstīm un stāstīs par savu pieredzi, savukārt uz pasākumu aicināti dizaina, grāmatniecības un poligrāfijas nozaru pārstāvji un citi interesenti.

Kā radīt grāmatu, kas iedvesmotu vēl ilgi pēc izdošanas un spētu vienā mirklī ieraut lasītāju kaismīgās debatēs turpat starp grāmatnīcas plauktiem? Kuras ir tās grāmatas, kas padarījušas mūs par labākiem redaktoriem, ilustratoriem, fotogrāfiem vai tipografikas ekspertiem? Kādas būs grāmatas, ko lasīs mūsu mazbērni? Šī ir tikai neliela daļa no jautājumiem, ko pārrunās pasākuma dalībnieki – izdevniecības Les petits Platons vadītājs Žans Pols Monžēns (Jean Paul Mongin, Francija), grāmatu autore un ilustratore Aleksandra Češlaka (Aleksandra Cieślak, Polija), grāmatnīcas Tipi Bookshop īpašnieks Andrea Kopeti (Andrea Copetti, Beļģija), grāmatu dizainers un tipografikas eksperts Frīdrihs Forsmans (Friedrich Forssman, Vācija) un pasākuma moderators, izdevniecības Brave Books vadītājs un dizainers Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas, Vācija). 

Šī ir jau otrā starptautiskā atvērtā tipa konference par grāmatu dizainu un izdošanu, un platformas Latvian Literature pārstāvji plāno turpmāk šāda veida tikšanās organizēt divas reizes gadā. Šoreiz pasākuma organizatori priekšplānā izvirzījuši izglītības tematiku.

“Izglītība ir dialogs, kas sniedz mums iespēju atklāt ko jaunu. Viens no šīs konferences mērķiem ir radīt vietu, kur radošiem cilvēkiem tikties un dalīties ar zināšanām un idejām,” stāsta pasākuma idejas autors un organizators Toms Mrazausks. 

Savukārt Latvian Literature vadītāja Inga Bodnarjuka-Mrazauskas uzsver, ka "iniciatīva notiek ar mērķi pavērt plašāku apvārsni grāmatu dizaina jomā Latvijā, cerot, ka starptautiskas pieredzes apmaiņa ilgtermiņā palīdzēs uzlabot Latvijā radīto drukāto izdevumu konkurētspēju un vairot to atpazīstamību pasaulē.”

Atvērtās konferences laikā gaidāma pop-up grāmatu izstāde, kurā būs apskatāmi un aptaustāmi konferences dalībnieku – izdevēju un dizaineru darbi grāmatu dizainā. 

Detalizēta konferences programma pasākuma Facebook lapā. 

Ieeja pasākumā visiem interesentiem ir bez maksas. Pasākums notiks angļu valodā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja