Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sāksies video un laikmetīgās mākslas festivāls “Ūdensgabali 2009”

Šogad no 4. līdz 6.septembrim uz AB dambja mākslas centrā  Betanovuss un Noass norisināsies devītais Starptautiskais video un laikmetīgās mākslas festivāls Ūdensgabali 2009, informē projekta vadītāja Inga Uldriķe.Festivāls Ūdensgabali šogad norisināsies jau devīto reizi, piepildot ikvienu audiovizuālās mākslas cienītāja izslāpušo sirdi.

Gadu gaitā, eksperimentējot un paplašinot iespēju robežas, festivāls veiksmīgi uzturējis savu specifisko auru, ieņemot visdažādākās formas, apjomus un uzrunājot gan māksliniekus, gan mākslas mīļotājus, atgādina I.Uldriķe.Festivāls tradicionāli sastāv no divām daļām: konkursa un festivāla programmas. Konkurss norisinās starp Baltijas valstīs radītajiem video darbiem vai arī autoriem, kuru izcelsme ir kāda no Baltijas valstīm. Tieši šogad _Ūdensgabalus_ ievadīs Audio vizuālās mākslas izstāde/konkurss, kurā tiks eksponēti starptautiskās žūrijas (Annika Räim (EST), Irma Stanaityte (LT), Kaspars Groševs (LV))  no 48 iesūtītajiem atlasītie 13  darbi, to skaitā, arī 2 instalācijas.Viens no darbiem iegūs galveno balvu – ne tikai bronzas _Ūdensgabalu_, bet arī AB.LV Sabiedriskā labuma fonda naudas balvu 1500 LVL apmērā jauna video mākslas darba radīšanai. Paralēli konkursa iztādei tiks atklāta _Ūdensgabalu 2008_ Galvenās balvas ieguvēja Kriša Salmaņa personālizstāde, iesildot AB Dambi centrālajām festivāla norisēm.Festivāla programmas ietvaros tiks piedāvātas laikmetīgi skaņas, kustības un attēlu priekšnesumi. Tā laikā tiks demonstrētas pasaulē  pazīstamu festivālu un eksperimentālo filmu arhīvu programmas, kuras tiek papildinātas ar kuratoru prezentācijām un radošajām darbnīcām. Īpaša vieta veltīta „pixel art”, kas analoģiju līmenī atsauc atmiņā gan pirmatnējās datorspēlītes, gan krāsaino “tetriņu”, kas mūsdienās kļuvis interesants radošās izpausmes veids māksliniekiem. Plašāk un padziļinātāk iepazīties ar šo mākslas virzienu _Ūdensgabali _ļaus diskusiju panelī „Video māksla - skan vecmodīgi?”, radošajā darbnīcā, kurās tiks radīti jauni mākslas darbi, un mākslinieku performancēs. Šogad tiks piedāvātas trīs video programmas - „DARK LENSES”, kurators Peter Burr (ASV), "Art Video Screening" (SE), „Pixeles out”, kuratore Anna Kolosova (RUS), kā arī divas skaņas un attēla performances „Fullscreen Vjs” vj Laimonas Zakas un dj Uran Uran (LT), vj Punte un dj Evgeniy Droomoff & Sound Meccano (LV). Lai gan video programmas un performances varēs baudīt septembrī, Ūdensgabalu 2009 prelūdija aizsāksies jau 31.augustā, kuru izspēlēs Kostya Mitenev (RUS) un Peter Burr (USA) darbnīcas „MEDIJS-DIOŽU SIENA” ietvaros, kas tiks prezentēta 5.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Audio vizuālās mākslas izstādes/konkursa dalībnie

„FIFION SINGING, KAI PAINTING" Kai Kaljo (EST),
„Sinchronisation" Rimas Sakalauskas (LT),
„The Window of my parents bedroom" Klāvs Mellis (LV),
„12233" Mārtiņš Ratniks (LV),
„5 kustīgas gleznas" Anete Melece (LV),
 „Message" Eva Lilienfelde (LV),
„Football match 2" Kęstutis Šapoka (LT),
„Football match 3" Kęstutis Šapoka (LT),
 „1,2,3..." / "One, two, three..." Rudolfas Levulis (LT),
 „Vilnius From the Archives of My Childhood (I) Lazdynai" Lina Miklaseviciute (LT), „Vilnius From the Archives of My Childhood (II) Movement" Lina Miklaseviciute (LT), „Vilnius From the Archives of My Childhood (III) My Granny's Seat" Lina Miklaseviciute (LT),
"Press" Gintare Rakickaite (LT)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja