Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Žagars neizslēdz iespēju kandidēt uz Dailes teātra direktora amatu

Dailes teātra aktieris, uzņēmējs un Cēsu koncertzāles direktors Juris Žagars neizslēdz iespēju kandidēt uz teātra direktora amatu pēc tam, kad to nolēmis pamest līdzšinējais teātra vadītājs Andris Vītols.

Vienlaikus Žagars uzsvēra, ka skaidru atbildi nav iespējams dot, jo konkurss uz šo amatu vēl nav izsludināts un tā kritēriji vēl nav zināmi. "Pirms atbildēt uz šo jautājumu, vai es piedalīšos konkursā, tomēr jāzina konkursa nolikums un Kultūras ministrijas pozīcija," piebilda aktieris.

"Neslēpšu, ka esmu domājis un arī teicis, ka divu gadu periodā, iespējams, beigšu štata aktiera karjeru. Esmu to apsvēris," atzina Žagars, "domājis esmu par studijām teātra nozarē Londonā, vēlāk, iespējams, darbu kultūras menedžmentā vai kādā citā mākslas nozarē vai teātra profesijā. Ja konkursa nosacījumi un ministrijas uzstādījumi pretendentiem atbildīs manām profesionālajām spējām un izglītībai un ja es varēšu koriģēt savus plānus un sakārtot savus darba pienākumus Cēsīs, tad neizslēdzu iespēju, ka pieteikšos konkursam. Laiks rādīs."

"Sarunā Kultūras ministrijā, kad oktobra sākumā tur bija Artūrs Skrastiņš un Rēzija Kalniņa, cik zinu, ir ticis apliecināts, ka Dailes teātra uzdevums ir un paliek būt augsti profesionālam dramatiskam teātrim. Šajā ziņā attiecībā par mūsu teātra misiju Latvijas kultūrtelpā, cik saprotu, izmaiņu un citu uzstādījumu no ministrijas puses nebūs. Tas, manuprāt, ir pozitīvi," piebildis Žagars.

Kā ziņots, Vītols pēc desmit gadu ilga darba nolēmis atstāt Dailes teātra direktora amatu.

Vītols norādīja, ka teātris ir nemitīgu pārmaiņu priekšā. Viņaprāt, to apliecina pēdējā laikā aktieru kolektīva paustais viedoklis un vēlme īstenot vērienīgas pārmaiņas, kas prasa radikālus lēmumus - pilnīgi jaunu pieeju teātra repertuāra veidošanā un teātra pārvaldībā.

Viņa lēmums atkāpties seko pāris nedēļas pēc tam, kad aktieru īstenotā "apvērsumā" amatu pameta teātra mākslinieciskais vadītājs Džilindžers.

 

Top komentāri

MĀKSLA nav teātrī JĀMEKLĒ,
M
bet gan tur, kur kāds ko labi MĀK. Arī labai maukai būt ir liela MĀKSLA.
Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
Paga, paga: finansu plūsmai ir interesanti pasekot Cēsu KONCERTzāles mājaslapā izliktajiem "oficiālajiem dokušmentiem" - iestāde saņem pusmiljonu nodokļu maksātāju naudas gadā, piedāvājot plus mīnus 50 koncertus/pasākumus gadā jeb kā LTV intervijā 1:1 kautri atzinās JŽ - nu, divus, augstākais 3 koncertus mēnesī, kas ir vēl mazāk nekā augšminētajā atskaitē! Trīspadsmit štata darbinieki, direktoru JŽ ieskaitot tik vien spēj, kā 2 līdz 3 koncertus mēnesī sarūpēt! Tātad katram pasākumam, rupji rēķinot, tiek atvēlēti 17 līdz 25 tūkstoši, ne? Nu, ja par tādām summām nevar pie sevis kaut reizi gadā, teiksim, Elīnu Garanču ar klavierpavadītāju uzaicināt, tad jājautā, kur visa tā nauda paliek???
Nu, lūk
N
Tagad atklājas šī "apvērsuma" jēga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja