Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aizdomās par seksuāla rakstura darbībām ar nepilngadīgu meiteni Cēsu novadā aizturēts vīrietis

Aprīļa sākumā Valsts policija (VP) aizdomās par seksuāla rakstura darbībām ar nepilngadīgu meiteni Cēsīs aizturēja 1985.gadā dzimušu vīrieti, aģentūru LETA informēja VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Februārī VP tika saņemta informācija par to, ka šī gada februārī Cēsīs nepilngadīgai personai nepazīstams vīrietis, ar kuru viņa iepazinusies sociālā vietnē "Snapchat", satikšanās laikā veicis seksuāla rakstura darbības. Ņemot vērā, ka darbības veiktas ar cietušo, kura ir nepilngadīga persona un nav sasniegusi 16 gadu vecumu, nekavējoties tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 161.pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma pazīmēm.

Veicot izmeklēšanu pirmstiesas kriminālprocesā, 9.aprīlī aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu tika aizturēts 1985.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir tiesāts par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem pret nepilngadīgu personu tikumību un dzimumneaizskaramību.

11.aprīlī, pamatojoties uz iegūto pierādījumu kopumu, persona tika atzīta par aizdomās turēto noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 161.pantā, kā arī personai tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Valsts policija aicina bērnu vecākus pievērst uzmanību tam, kā bērni pavada brīvo laiku, tostarp - ar kādām personām komunicē interneta vidē un ar ko satiekas. Svarīgi ar savām atvasēm nodibināt uz savstarpējo uzticību balstītas attiecības, lai bērns stāstītu vecākiem par notikumiem savā dzīvē un jautātu padomu, nebaidoties tikt nosodīts. Rodoties aizdomām par noziedzīgu nodarījumu, nekavējoties jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas