Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Aizturēti viltoto Zepter trauku izplatītāji

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes operatīvo darbību rezultātā ir aizturēti divi Polijas pilsoņi, kas Latvijā izplatīja viltotus Zepter traukus un nažus, portālu Diena.lv informēja starptautiskais uzņēmums Zepter.

Jau ziņots, ka šā gada aprīlī uzņēmums Zepter International Baltic sāka saņemt informāciju no vairāku Latvijas pilsētu iedzīvotājiem par apšaubāmas produkcijas ar zīmolu Zepter izplatīšanu tirdzniecības centru autostāvvietās un degvielas uzpildes stacijās. Izpētot iegūtās ziņas un apskatot pārdoto preču paraugus, uzņēmuma Zepter International Baltic pārstāvji konstatēja, ka neviens no virtuves mājturības priekšmetiem, kas iegādāts uz ielas, nav uzņēmuma Zepter izstrādājums, un vērsās Latvijas Republikas tiesībaizsardzības iestādēs.

Pateicoties Valsts policijas profesionālai un tūlītējai rīcībai, tika veikts kontrolpirkums un aizturētas personas, kas izplatīja traukus un galda piederumus, uzdodot tos par uzņēmuma Zepter ražojumu.

Aizturētie ir Polijas pilsoņi, kāds Mihals un Madrins, kuri apgalvo, ka viltotās preces iegādājušies Polijā un pēc tam pārdevuši Latvijas teritorijā, stādoties priekšā kā uzņēmuma Zepter produkcijas oficiālie izplatītāji. Piedāvāto preču ievērojami zemāko cenu viņi izskaidroja ar to, ka šie ir izstādes paraugi, kurus nedrīkst vest pāri robežai. Valsts policijas operācijas gaitā izņemtās vizītkartes, kas tika rādītas pircējiem, lai radītu maldīgu priekšstatu, ka pārdevēji ir Zepter oficiālie pārstāvji.

"Uzņēmums Zepter International Baltic ir ļoti pateicīgs Ekonomikas policijas darbiniekiem par profesionālo rīcību. Mēs izsakām īpašu pateicību arī Latvijas iedzīvotājiem, kas ziņoja par krāpšanas gadījumiem, rakstīja iesniegumus policijai un sniedza visu viņu rīcībā esošo kontaktinformāciju. Mēs ceram, ka pēc šīs policijas operācijas krāpšanas gadījumi neatkārtosies, tomēr aicinām allaž būt piesardzīgiem un vienmēr kritiski izvērtēt aizdomīgus piedāvājumus ietaupīt, jo Zepter produkciju nevar nopirkt uz ielas no nejauša garāmgājēja," saka Zepter International Baltic valdes loceklis Konstantīns Tjagņirjadko.

Uzņēmums Zepter International Baltic lūdz visus, kas cietuši no aizturēto darbībām, un tos, kas saskārušies ar citiem līdzīgiem "oficiālajiem pārstāvjiem", kuri strādā, izmantojot šādu shēmu, vērsties policijā vai Zepter International Baltic galvenajā birojā pa e-pastu [email protected] vai tālruni +371 80007222. Piezvanot pa šo tālruņa numuru, jūs varat arī pārbaudīt, vai persona, kas uzdodas par uzņēmuma darbinieku, patiešām to pārstāv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas