Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Arvien biežāk iedzīvotāji saņem telefona zvanus no viltus likumsargiem

Arvien biežāk iedzīvotāji saņem telefona zvanus no krāpniekiem, kuri uzdodas par tiesībsargājošo iestāžu, tostarp policijas vadības līmeņa amatpersonām, turklāt krāpnieki bieži nosūta fotogrāfijas ar viltotām Valsts policijas dienesta apliecībām, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Policija novērojusi, ka līdz ar Ziemassvētku laiku palielinās kā iedzīvotāju izklaidība, tā telefonkrāpnieku vēlme izmantot šo laiku, lai gūtu lielāku peļņu. Arvien biežāk Valsts policija iegūst informāciju no iedzīvotājiem par saņemtiem telefona zvaniem no nepazīstamām personām, kuras uzdodas par tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām.

Parasti šie viltus policisti apgalvo, ka zvana saņēmēja bankas kontā ir konstatētas nelikumīgas darbības. Iedzīvotajiem pēc brīža var piezvanīt arī citi noziedzīgās grupas dalībnieki, kas apgalvo, ka zvana, piemēram, no bankas, “Google” un tamlīdzīgi.

Zvana saņēmējam piekrītot aicinājumiem, komunikācija var turpmāk notikt, izmantojot saziņas platformu “WhatsApp”, kur tiek nosūtītas fotogrāfijas ar viltotiem apliecinājumiem par krāpnieka identitāti.

"Ne banku, ne valsts pārvaldes iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai noskaidrotu kredītkaršu numurus, PIN kodus, "Smart-ID" piekļuves kodus, CVC kodus un citu informāciju, kas krāpniekiem dotu piekļuvi jūsu bankas datiem," atgādina policija un uzsver, ka krāpnieki ar numuru viltošanas tehnoloģijām var viltot tālruņa numurus un pat atdarināt dažādu uzņēmumu vai valsts iestāžu numurus.

Tāpat policija aicina par krāpšanu tendencēm brīdināt savus tuviniekus, radus un kaimiņus, īpaši pusmūža, kā arī gados vecākus un krievu valodā runājošus cilvēkus. Ja cilvēks kļuvis par krāpšanas upuri, nekavējoties jāsazinās ar savu banku un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas