Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Aucē pusaudzis līdz nāvei piekāvis kaimiņu

Aucē kāds 17 gadus vecs jaunietis līdz nāvei piekāvis savu kaimiņu, 59 gadus vecu vīrieti vārdā Pēteris. Puisis, visticamāk, aiz cietuma restēm nenonāks, jo tiks ievietots psihoneiroloģiskajā slimnīcā, kur jau bijis ne reizi vien, otrdien ziņo laikraksts Neatkarīgā.

Asiņainais konflikts starp Pēteri un blakus dzīvoklī dzīvojošo Osi izcēlās 5. augusta vakarā vienā no Auces trīsstāvu nama dzīvokļiem. Kaimiņi un tuvāko māju iedzīvotāji ir pamatīgi pārbijušies, jo uzbrucējs arvien ir brīvībā un pastaigājoties pa Auces ielām.

Avīze vēsta, ka tovakar viss sācies Pētera dzīvoklī, kur Osis it kā iegājis pēc šķūnīša atslēgas. "Puika it kā gribēja paņemt malku no Pētera, to jau viņš darīja regulāri, dzīvoja uz Pētera rēķina," zina teikt viena no kaimiņienēm. "Pēteris atslēgu nedeva, tad arī Osis viņam uzbruka. Tikai nesaprotu, kam viņam vasarā bija vajadzīga malka, turklāt Pēterim malkas šķūnī nemaz nav, viņš par nākamo ziemu vēl nemaz nebija domājis un malku nebija sarūpējis." Osis kaimiņu sitis ar "resno elektrības drāti", par uzbrukuma ieroci stāsta kaimiņi. Kad augumā un spēkos mazākais vīrietis nokritis, jaunietis viņu turpinājis sist, sperot ar kājām. Pēterim izdevies izrauties un pieskriet pie loga, lai sauktu pēc palīdzības. Kaimiņi nav kavējušies un izsaukuši gan ātrās medicīniskās palīdzības brigādi, gan policiju. Taču, kad mediķi apkopuši Pētera miesas bojājumus, viņš no hospitalizācijas atteicies un devies gulēt. Pēteris bija alkohola reibumā un, iespējams, nemaz neapzinājās sava veselības stāvokļa nopietnību, tagad secina kaimiņi.

Nākamajā rītā Pēteris bija uzkāpis pie trešā stāva kaimiņiem. "Viņš pēdējiem spēkiem bija uzkāpis augšā no pirmā stāva un bija pārkāries pār kāpņu margām, cenšoties noturēties. Viņš knapi varēja parunāt. Pēteris teica, ka viņam esot ļoti slikti, lai izsaucam ātros," stāsta kaimiņiene. Kamēr sievietes dēls zvanījis mediķiem, Pētera spēki strauji zuda, un viņš sācis slīdēt guļus. "Centāmies viņu pieturēt, apsēdināt uz krēsla, bet viņš nogāzās zemē un bija beigts," atceras kaimiņiene. Atbraukušie mediķi konstatējuši vien nāves iestāšanos.

Laikraksts ziņo, ka Pēteris neesot bijis slikts cilvēks, strādīgs, izpalīdzīgs. Vietējie zina teikt, ka Pēterim bijuši septiņi bērni, viņi regulāri apciemojuši tēvu, lai gan savā dzīvē viņš un arī viņa sieva tieši alkohola dēļ savām atvasēm veltījuši maz uzmanības. Arī Pētera sieva pirms daudziem gadiem gājusi bojā traģiskā nāvē, viņas dzīvība izdzisusi zem automašīnas riteņiem. Savulaik Pēteris strādājis par šoferi, bet vismaz pēdējos desmit gadus bijis bezdarbnieks, pārsvarā pārticis no pabalstiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas