Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Augstākā tiesa vērtēs Swedbank sūdzību par valsts nodevu strīdā ar Karginu

AS "Swedbank" Augstākajā tiesā (AT) apstrīdējusi Rīgas apgabaltiesas lēmumu atstāt bez virzības tās iesniegto apelācijas sūdzību strīdā ar bijušā AS "Parex banka" prezidenta Valērija Kargina šķirto sievu Tatjanu Karginu par vairākiem līgumiem.

Kā ziņots, Kargina tiesā bija apstrīdējusi divus ar "Swedbank" noslēgtās vienošanās punktus par viņas mātei Elvīrai Iņušovai savulaik piederējušajam patlaban maksātnespējīgajam uzņēmumam SIA "Imperius" izsniegtā galvojuma atmaksas kārtību. Rīgas apgabaltiesa 30.janvārī apmierināja Karginas prasību par vienošanās un galvojuma līgumu atzīšanu par spēkā neesošiem, bet izbeidza tiesvedību prasības daļā, kas attiecas uz savulaik slēgtā galvojuma līguma atsevišķiem punktiem.

"Swedbank" par šo spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību, taču Rīgas apgabaltiesa 6.martā to atstāja bez virzības līdz 12.aprīlim, lai banka iesniegtu apliecinājumu 2585 latu valsts nodevas samaksai. Šo apgabaltiesas lēmumu banka apstrīdēja AT, kas rakstveida procesā sūdzību skatīs 17.jūlijā, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Prasība par vienošanās atzīšanu par spēkā neesošu un galvojuma līguma atzīšanu par spēkā neesošu Rīgas apgabaltiesā iesniegta 2009.gada oktobrī.

Kargina savulaik galvojusi par "Imperius" saistību izpildi "Swedbank". Tā kā uzņēmums saistības neesot pildījis, banka vērsusies pie Karginas kā pie galvojuma sniedzējas. Kargina panākusi vienošanos ar "Swedbank", nosakot tajā naudas samaksas kārtību un vienojoties par maksājamiem procentiem.

Iepriekš tiesā nekonkretizēja galvojuma apmēru un iemeslus, kāpēc Kargina ar "Swedbank" slēgto vienošanos un galvojuma līgumu apstrīdējusi tiesā.

Pēc "Firmas.lv" datiem, Iņušovai pieder 95% "Imperius" kapitāla daļu, bet 5% īpašnieks ir Andrejs Kalējs.
Pirms dažiem gadiem Kalējam un Iņušovai uzņēmums piederējis līdzīgās daļās, bet vienu mēnesi - no 2006.gada 19.maija līdz tā paša gada 14.jūnijam - Kalējam piederējis 51%, bet Karginai - 49% uzņēmuma.

"Imperius" 2007.gadā atzīts par maksātnespējīgu.

LETA jau ziņoja, ka tieši saistībā ar "Imperius" pamatkapitāla nelikumīgu palielināšanu nolūkā iegūt tajā kontrolpaketi Karginai un Iņušovai tikusi inkriminēta piesavināšanās lielos apmēros. Uzņēmuma vērtība savulaik tikusi lēsta miljonos latu.

Šā gada sākumā Rīgas apgabaltiesa abas sievietes viņām izvirzītajās apsūdzībās attaisnoja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas