Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bijušās prokurores Lozes slepkavības lieta nodota kriminālvajāšanas uzsākšanai

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par bijušās totalitāro režīmu noziegumu izmeklēšanas prokurores Birutas Lozes slepkavību un šonedēļ lietu nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, portālu Diena.lv informēja Valsts policija pārstāve Gita Gžibovska.

Jau ziņots, ka šā gada pavasarī par šo noziegumu tika aizturēts bojāgājušajai tuvu pazīstams vīrietis, un tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Iepriekš vēstīts, ka šā gada 15. martā VP bija saņēmusi informāciju par 1932. gadā dzimušās bijušās prokurores bezvēsts pazušanu. Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (GKrPP KIP) amatpersonas 11. aprīlī aizdomās par sievietes slepkavību aizturēja 1967. gadā dzimušu vīrieti. Aizdomās turētais bija pazīstams ar bojāgājušo un iepriekš nav sodīts. 

Turpinot izmeklēšanu un veicot apjomīgus operatīvos pasākumus un speciālās izmeklēšanas darbības, jau pēc divām dienām, 13. aprīlī, likumsargi atrada bezvēsts prombūtnē bijušās sievietes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Līķis bija aprakts Saulkrastu novadā, kāpu zonā. Sievietei bija nodarīti tādi miesas bojājumi, kas nebija savienojami ar dzīvību.

Jau sākotnēji izmeklējamā nozieguma viena no galvenajām versijām bija tāda, ka slepkavība izdarīta mantkārīgā nolūkā un tā nav saistīta ar sievietes kādreizējo profesionālo darbību. Veicot vērienīgus izmeklēšanas pasākumus un pārbaudot lielu informācijas daudzumu, šī versija apstiprinājās. Noskaidrots, ka slepkavība izdarīta sievietes mājā un līķis aizvests uz Saulkrastu novadu.

Izmeklēšanas laikā tika iegūts pietiekams pierādījumu kopums, kas ļāva lūgt prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret 1967. gadā dzimušo aizdomās turēto vīrieti. 6. augustā Valsts policijas GKrPP KIP amatpersonas lietu nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai, pabeidzot izmeklēšanu. 

Vīrietis tiek turēts aizdomās par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri sniedza viņu rīcībā esošo informāciju, tādējādi dodot ieguldījumu nozieguma atklāšanā.

Top komentāri

TrollisJT
T
Rodas sajūta, ka Krimināl- policija ir vienīgā valsts iestāde, kas kaut ko jēdzīgu paveic.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas