Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bijušo Rīgas Centrāltirgus vadītāju Abramovu notiesā par kukuļņemšanu

Bijušais Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs ir atzīts par vainīgu kukuļņemšanā un neatļautā Makarova pistoles patronu glabāšanā, šovakar ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma. Vienlaikus par kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu un kādu citu kukuļņemšanas epizodi Abramovs attaisnots.

Šādu spriedumu Rīgas rajona tiesa maija sākumā pieņēma pirmajā no vairākiem kriminālprocesiem, kuros apsūdzēts Abramovs, vēstīja Panorāma.

Konkrētā lieta ir saistīta ar Centrāltirgus dezinsekcijas un deratizācijas iepirkumu, kurā uzvarēja firma Dezinfa. Saskaņā ar apsūdzību Abramovs par iepirkuma specifikācijas sagatavošanu izmantoja uzņēmuma degvielas karti.

Abramovam tiesa piesprieda 13 700 eiro lielu naudassodu un liegumu trīs gadus ieņemt amatus valsts un pašvaldības institūcijās.

Savukārt uzņēmuma Dezinfa valdes loceklim Dzintaram Vizbulim par kukuļdošanu un grāmatvedības dokumentu viltošanu piespriests 9460 eiro naudassods.

No Vizbuļa uzņēmuma Dezinfa tiesa lēma piedzīt 12 900 eiro un aizliegt vienu gadu piedalīties publiskajos iepirkumos. Pilnais tiesas spriedums gaidāms maija beigās, pēc tam mēneša laikā to varēs pārsūdzēt, ziņoja Panorāma.

 

Top komentāri

Šis ir sīkaļa pret ZZS Truksni
Š
Bet to neaiztiks, jo viņš pieder pie pareizās partijas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas