Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Brīvdienās ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki

Brīvdienās ugunsgrēkos cietuši seši un gājuši bojā trīs cilvēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, plkst. 23.53, VUGD saņēma informāciju, ka Vārkavas novada Rožkalnu pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu pilnā platībā un jumta konstrukcijas jau bija iebrukušas. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja ne tikai aukstais laiks, bet arī tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās divu kilometru attālumā un dzēšanas darbi bija jāorganizē ar ūdens pievešanu. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 40 gadus veca sieviete. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir bojājums dūmvadā. Kopējā degšanas platība bija 80 kvadrātmetri. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts tikai pirmdien no rīta plkst.7.10. 

Svētdienas vakarā, plkst. 21.57, VUGD saņēma informāciju, ka Smiltenes novada Bilskas pagastā deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, no vienstāvu dzīvojamās mājas jau bija evakuējušies četri pieaugušie un divi bērni. Ugunsgrēkā cieta 36 gadus veca sieviete un četrus gadus vecs bērns, kuri tika hospitalizēti. Kopējā degšanas platība bija 4 kvadrātmetri, dega dīvāns un sadzīves atkritumi. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir bez uzraudzības atstāta svece.

Svētdien, plkst. 18.39, VUGD saņēma informāciju, ka Dagdas novada Bērziņu pagastā deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu dzīvojamā māja jau dega ar atklātu liesmu pilnā platībā. Kopējā degšanas platība bija 112 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 42 gadus vecs vīrietis. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir apkures iekārtas ekspluatācijas noteikumu pārkāpums.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 1.27, VUGD saņēma informāciju, ka Līgatnes novada Augšlīgatnē no dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamajā mājā deg virtuve 10 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta 34 gadus veca sieviete, 32 gadus vecs vīrietis un pusotru gadu vecs bērns, kuri saindējās ar dūmiem un tika hospitalizēti. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir īssavienojums elektroierīcē.

Sestdien, plkst. 15.36, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Matīsa ielas dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāva gaitenī un virtuvē dega sadzīves mantas un mēbeles 15m2 platībā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir bez uzraudzības atstāta degoša svecīte. Ugunsgrēkā cieta apmēram 40 gadus veca sieviete, kura bija mēģinājusi ugunsgrēku nodzēst pati saviem spēkiem.

Sestdien no rīta, plkst. 8.01, VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novada Jaunalūksnes pagastā deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka dzīvojamajā mājā deg grīdas segums, siena, durvis un gultas matracis 4m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 65 gadus vecs vīrietis. 

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 93 izsaukumus. Kopumā dzēsti 67 ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi, bija arī deviņi maldinoši izsaukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas