Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Cēsīs sievieti sašāvušais vīrietis jau agrāk mēģinājis izdarīt pašnāvību

Otrdien Cēsīs sievieti sašāvušais vīrietis, kurš pats, visticamāk, pēc tam nošāvies, jau agrāk bija mēģinājis izdarīt pašnāvību, aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Kā sacīja Jukāma, 1956.gadā dzimušais vīrietis, kurš, visticamāk, vakar sašāvis savu sievu, ar kuru jau ilgāku laiku nedzīvo kopā, un pēc tam izdarījis pašnāvību, iešaujot sev krūtīs, jau 2010.gada rudenī veicis pašnāvības mēģinājumu.

Pērn viņš tika nogādāts slimnīcā ar šautu brūci krūtīs. Reaģējot uz saņemto informāciju, policija sāktā kriminālprocesa ietvaros toreiz veica kratīšanu vīrieša dzīvesvietā un izņēma vairākas ieroču detaļas un patronas. Tika sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 233.panta 2.daļas - par šaujamieroča un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgās atļaujas.

Vīrietim tika anulēta ieroča nēsāšanas un glabāšanas atļauja.

Vakar, pēc notikušās traģēdijas veicot sankcionētu apskati mirušā vīrieša dzīvesvietā, atrasti un izņemti divi šaujamieroči - divstobru bise ar apgrieztu stobru un pistole -, kas, iespējams, tikuši izmantoti noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kā arī munīcija.

Iespējamos iemeslus, kas pamudinājuši vīrieti sākumā sašaut sievieti, bet pēc tam pašam izdarīt pašnāvību, plānots noskaidrot izmeklēšanas gaitā.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu. Nozīmētas ekspertīzes, izmeklēšana turpinās.

SIA "Cēsu klīnika" medicīnas direktore Anda Skrastiņa aģentūru LETA informēja, ka Vakarrīt Cēsīs sašautā 1962.gadā dzimusī sieviete nākusi pie samaņas un spēj kontaktēties.

Lai arī sievietes stāvoklis joprojām ir smags, salīdzinājumā ar vakardienu tas ir nedaudz uzlabojies. Kā noritēs sievietes atlabšana, lielā mērā būšot atkarīgs no pirmajām trim piecām pēcoperācijas dienām, paskaidroja Skrastiņa.

Jau ziņots, ka vakar ap plkst.8 Cēsīs, Līgatnes ielā, tikuši sašauti divi cilvēki, vīrietis miris notikuma vietā, bet sieviete ievietota slimnīcā. Mediķi viņai konstatējuši cauršautu brūci krūšu kurvī, lode skārusi arī plaušas. Pēc operācijas sieviete ievietota Intensīvās terapijas nodaļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas