Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Divu dienu laikā valstī mēģina ievest deviņus miljonus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas divu dienu laikā novērsušas mēģinājumus valstī ievest vairāk nekā deviņus miljonus kontrabandas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

VID Sabiedrisko attiecību daļā informēja, ka otrdien Silenes muitas punktā, pārbaudot kravas automašīnu, kurā vesta sārņu vates krava, konstatēts, ka aiz vates pakām atrodas kartona kārbas ar cigaretēm. Kontroles laikā tika izņemts 3 200 000 Premjer un 5 880 000 Fest markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Kopumā kravā atklāts 9 080 000 kontrabandas cigarešu.

Lietas materiāli par sārņu vates kravā atrastajām nedeklarētajām cigaretēm nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei, kur par to ierosināts kriminālprocess par kontrabandu lielos apmēros.

Savukārt pirmdien Pāternieku muitas kontroles punktā, pārbaudot automašīnu Audi, tās gāzes tvertnē atklāta iebūvēta mazāka tvertne, kurā atradās 15 680 Premjer markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Par pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles vai tās nedeklarējot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas