Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
No šāda tabakas daudzuma būtu iespējams saražot vairāk nekā 5,6 miljonus cigarešu

Draud cietumsods par nodomu nelegāli ražot cigaretes no četrām tonnām tabakas

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde Jēkabpils rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālvajāšanai lietu par četru tonnu tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu Latvijas teritorijā. Par aizdomās turētām atzītas piecas personas, vēsta VID.

Kriminālprocess sākts 2015. gada aprīlī, pamatojoties uz Valsts robežsardzes atklāto gadījumu, kad Jēkabpils novada Zasas pagastā tika aizturēti pieci Latvijas iedzīvotāji, kuri bija iesaistīti ar nelikumīgu cigarešu ražošanu saistītās darbībās. Viņiem konfiscēts liels daudzums sasmalcinātas tabakas, kravas automašīna un tabakas smalcināšanas iekārta.

Notikuma vietā Valsts robežsardzes amatpersonas atrada tabakas smalcināšanas iekārtu un daļēji ar tabaku piekrautu kravas automobili Mercedes Benz. Kopumā gan automašīnā, gan notikuma vietā Valsts robežsardzes amatpersonas izņēma 3955 kilogramus smalcinātas tabakas.

Kriminālprocess sākts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu), ja tas izdarīts lielā apmērā un par muitošanai pakļauto preču pārvadāšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros pieci Latvijas iedzīvotāji atzīti par aizdomās turētajiem.

Top komentāri

Golmss
G
skaidri jūtams , ka šis bizness būtu cirtis krietnu robu tam biznesam ,kuri kārto kontrabassu no krievijas un baltkrievijas slēpjot sūtiijumus ogļu vagonos, tas redzams no tā ka izņem smēķus , bet nemeklee to saņēmējus , kas gan būtu vēl vieglāk izdarāms, kā izsekot pie kā sūtījums nonāks , veel jo vaiŗāk , kad pie viena maisa atrada džīpīessu, rodas aizdomas ka tas ir policistu bizness
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas