Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Jelgavas maniaks atzīstas vēl trijās slepkavībās

Ceturtdien Zemgales apgabaltiesa sāka skatīt krimināllietu, kurā par triju sieviešu slepkavībām apsūdzēts 1975.gadā dzimušais Svētes iedzīvotājs Sergejs Juhņevičs. Viņš gatavs uzņemties vainu par vēl trīs slepkavībām, ziņo portāls _zz.lv_.

Zemgales tiesas apgabala prokurore Vida Kravcova zz.lv atklāja, ka apsūdzētais gatavs uzņemties vainu vēl trīs slepkavībās. Viena no tām notikusi pirms 20 gadiem un par to ir sākts kriminālprocess. Savukārt vēl par diviem gadījumiem kriminālprocesi sākti nav. Prokurore gan atklāj, ka slepkavas saistība ar šiem gadījumiem ir jāpārbauda, jo, iespējams, notikusi ietekmēšana.

Vīrietis savu vainu krimināllietā par trijām slepkavībām pilnībā atzina, tomēr viņa advokāts sēdes gaitā uzsvēra, ka nepieciešamas papildu psihiatriskās pārbaudes Rīgā, lai pārliecinātos, ka sērijveida slepkava, kurš slimo ar šizofrēniju, ir pieskaitāms.

Portāls vēsta, ka, atklājot tiesas sēdi, tiesnesis Juris Siliņš paziņoja, ka Juridiskās palīdzības administrācija nolēmusi diviem cietušajiem – vienas nogalinātās sievietes dēlam un citas noslepkavotās radiniekam – izmaksāt katram 600 latu lielu kompensāciju.

Tiesā liecības sniedza septiņi liecinieki, bet vairāki nebija ieradušies. Viens no viņiem esot aizņemts darbā, kāda sieviete nevar staigāt, vēl cits atrodas ārzemēs, kādai sievietei nav zināma dzīvesvieta, bet vēl kāds nesen miris, vēsta zz.lv.

Jau ziņots, ka saskaņā ar apsūdzību 2008.gada 12.jūlijā pēc kopīgas alkohola lietošanas apsūdzētais ar nolūku nogalināja kādu sievieti. Tā paša gada 20.septembrī viņš aiz kluba Tonuss iepazinās ar kādu sievieti, abi sāka lietot alkoholiskos dzērienus, ko vēlāk turpināja darīt arī dārza mājiņā. Naktī vīrietis uz pēkšņi radušos naidīgu attiecību pamata tikko iepazīto sievieti noslepkavoja, bet līķi sadalīja, atsevišķas ķermeņa daļas salika polietilēna iepirkuma maisos un daļu no tiem iemeta Driksas upē. Nepilnus trīs gadus vēlāk naktī uz šā gada 12.jūliju apsūdzētais, atrodoties alkohola reibumā, ieradās pie savas kaimiņienes un kopā ar viņu turpināja lietot alkoholiskos dzērienus. Kā izriet no apsūdzības, starp abiem izcēlās strīds, tāpēc viesis paņēma no galdiņa nazi un kaimiņieni noslepkavoja.

Portāls ziņo, ka ceturtdien tiesā slepkavas kaimiņi no Svētes stāstīja, ka S.Juhņevičs bijis miermīlīgs pat biežo iedzeršanu laikā, rāmu raksturu, nekad nav kļuvis agresīvs. Tas apsūdzībai ļauj uzskatīt, ka slepkava ir pieskaitāms, kas arī secināts šoruden veiktajā psihoneiroloģiskajā ekspertīzē.

Slepkavas iepriekš sniegtās liecības ļauj secināt, ka visas trīs sievietes viņš nogalinājis, jo bijis aizvainots par viņu piedāvājumu stāties dzimumattiecībās. Viņam tas nav izdevies, sievietes saukājušas viņu par nespējīgu, tāpēc viņš kļuvis nikns un agresijas lēkmes laikā sievietes nogalinājis ar nazi, vēsta zz.lv.

Ja apsūdzētais tiks atzīts par vainīgu, viņu varēs sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas