Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Jūrmalā konstatē alkohola tirdzniecību nepilngadīgajiem

Reida laikā Jūrmalas iecirkņa darbinieki konstatēja, ka sešos no vienpadsmit pārbaudītiem veikaliem tiek tirgoti alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi personām, kas nav sasniegušas astoņpadsmit gadu vecumu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Pārdevējiem sastādīti administratīvie protokoli, taču par uzņēmumu atbildību vēl tiek lemts.

Trešdien, 24. aprīlī Jūrmalas iecirkņa darbinieki organizēja reidu, kura laikā kontrolēja, kā pārdevēji ievēro aizliegumu tirgot alkoholu un tabakas izstrādājumus nepilngadīgām personām. Policijas darbinieki pārbaudīja sešus veikalus, no kuriem četros konstatēja, ka tiek pārdoti alkoholiskie dzērieni nepilngadīgajiem. Līdz ar to policisti sastādīja četrus soda protokolus pārdevējiem, taču par uzņēmumu sodīšanu likuma sargi vēl lems.

Savukārt 18. aprīlī reida laikā Jūrmalas iecirkņa darbinieki pārbaudīja piecus veikalus, no kuriem divos konstatēja likuma pārkāpumu, jo pārdevēja tirgoja gan alkoholiskos dzērienus, gan tabakas izstrādājumus. Un par konstatētiem  pārkāpumiem policisti sastādīja četrus protokolus, šajos gadījumos gan fiziskai personai, gan juridiskajai personai.

Par šādu administratīvo pārkāpumu likumā paredzēts naudas sods pārdevējam no 200 līdz 250 latiem, bet juridiskajām personām – no 500 līdz 1000 latiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas