Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kā asa sižeta filmā: Omega un NBS atbrīvo uz jahtas sagrābtu ķīlnieku

Valsts policija sadarbībā ar pretterorisma vienību Omega šonedēļ atrisinājusi ķīlnieku krīzi Baltijas jūras līcī un atbrīvojusi nolaupītu Latvijas valsts piederīgo, vēsta Valsts policija.

Likumsargi informāciju, ka Baltijas jūras ūdeņos uz jahtas atrodas nolaupīts Latvijas valstspiederīgais, saņēma trešdien. Piesaistot pretterorisma vienību Omega, Nacionālo bruņotos spēkus un Latvijas robežsardzi, notika vērienīga operācija, dažu stundu laikā atbrīvojot nolaupīto vīrieti un sagūstot aizdomās turēto personu. Pateicoties visu drošības spēku veiksmīgai sadarbībai, Latvijas vēsturē pirmā ķīlnieka atbrīvošanas operācija uz ūdens noslēdzās veiksmīgi un neviena persona nav cietusi. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un tiek noskaidroti nozieguma motīvi.

Trešdien, 3. oktobrī, ap plkst. 8 no rīta Valsts policija saņēma informāciju par 1965. gadā dzimuša vīrieša iespējamu nolaupīšanu. Nolaupītā persona atradās uz jahtas Baltijas jūrā. Cietušais par notikušo bija paziņojis saviem tuviniekiem, kuri savukārt sazinājās ar Valsts policiju.

No Rīgas uz Roju, kas ir tuvākā vieta jahtas iespējamai atrašanās vietai, tika nosūtīts Latvijas Nacionālo bruņoto spēku helikopters. Tāpat operācijā tika izmantoti Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karakuģi un Valsts robežsardzes kuģis.

Pateicoties ciešai sadarbībai starp visiem iesaistītajiem dienestiem, īsā laikā tika noskaidrota personas atrašanās vieta. Nolaupītais vīrietis atradās jahtā Rīgas jūras līcī, aptuveni divu stundu brauciena attālumā no krasta.

Ap plkst. 13, veicot speciālo atbrīvošanas operāciju, krīze tika atrisināta. Turpat tika aizturēts iespējamais nolaupītājs - 1971. gadā dzimušais jahtas vadītājs, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka cietušais ir iepriekš pazinis aizdomās turēto un, ka viņš pret savu gribu vests no Zviedrijas uz Latviju. Citu personu uz jahtas tobrīd nebija. Precīzi notikušā apstākļi un nozieguma motīvs šobrīd tiek noskaidrots. Gan aizdomās turētais, gan cietušais ir Latvijas valstspiederīgie.

Atskatoties uz paveikto, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas priekšnieks Romāns Jašins norāda: "Lai glābtu cilvēka dzīvību, mēs reaģējam uz katru izsaukumu. Šajā operācijā tika iesaistīts liels skaits policistu, karavīru un robežsargu, un nav svarīgi, cik daudz resursu nepieciešams, lai mērķi sasniegtu!"

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 153. panta pirmās daļas – par personas nolaupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Kriminālprocesā šobrīd notiek izmeklēšana.

Šī ir pirmā Latvijas ķīlnieku atbrīvošanas operācija, kas norisinājusies uz ūdens. Roku rokā strādājot visiem iesaistītajiem dienestiem, tā ir noslēgusies veiksmīgi un neviena persona nav cietusi.

Top komentāri

Andersena pasaka
A
Tātad nolaupītājs atļāva ķīlniekam sazināties ar tuviniekiem,pa telefonu vai datoru. Interesanti gan.Varbūt mazāk vajag "kost"...
aha
a
tā kā ķīlnieks negribēja, ka nolaupītājs viņu nogādā Latvijā, to nācās darīt NBS un Omegai!
janis
j
Vai tas nolaupītais iemeta pudeli ar zīmīti jūra ? Ja laupītājs atļāva sazināties ar tuviniekiem vai draugiem tad jau tas nav krimināls , bet viena interpretācija. Tas 'džeks nodomāja ka ir nolaupīts sava fantāzijā varbūt ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas