Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Krasta apsardzes dienestam neizdodas atrast pazudušu cilvēku

Aizvadītajā sestdienā Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta (JSF KAD) Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma informāciju, ka jūrā pie Mazirbes atrodas cilvēks un paša spēkiem netiek krastā, portālu Diena.lv informēja JSF KAD pārstāve Liene Ulbina.

Lai glābtu nelaimē nonākušo, MRCC Riga uz notikuma vietu norīkoja Ventspils ostā dežūrējošo JSF kuģi KA-14 Astra, kā arī uz notkuma vietu izbrauca Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigāde un Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta ārsti. Gatavībā bija arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters.

Pēc vairākkārtējas meklēšanas un glābšanas rajona pārmeklēšanas jūrā un piekrastes apsekošanas, pazudušā cilvēka meklēšana tika pārtraukta. Saskaņā ar starptautiskās aviācijas un jūras meklēšanas un glābšanas rokasgrāmatā teikto, cilvēka izdzīvošanas laiks ūdenī, kura temperatūra ir no 10 līdz 15 grādiem, ir līdz sešām stundām.

Tās pašas dienas vakarā MRCC Riga saņēma informāciju, ka jahta Niky devusies pa maršrutu Roja-Roņu sala-Salacgrīva, taču galamērķi nav sasniegusi. Uz jahtas atrodas pieci cilvēki.

Lai pārliecinātos, vai peldlīdzeklis neatrodas briesmās, MRCC Riga sadarbībā ar Igaunijas Apvienoto Jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru veica ilgstošus pazudušās jahtas meklēšanas darbus.

Pēc vairākkārtējas iespējamo jahtas atrašanās vietu pārbaudes, iesaistot tuvumā esošās jahtas un jahtu ostas, noskaidrots, ka Niky atrodas Rojā, ir tehniskā kārtībā un cilvēkiem briesmas nedraud.

Krasta apsardzes dienests atgādināja, ka 2012.gada 1.jūnijā spēkā stājās Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 339 "Noteikumi par ostas formalitātēm", kuri paredz, ka jūras kuģiem, kuru ietilpība ir mazāka par 300 bruto tonnām un zvejas, atpūtas, tradicionālajiem kuģiem, kuru garums ir mazāks par 45 metriem pirms ienākšanas un iziešanas no ostas kuģa vadītājam, izmantojot jebkurus pieejamos saziņas līdzekļus, jāiesniedz dati par peldlīdzekli JSF KAD, tādējādi paaugstinot cilvēku meklēšanas un glābšanas operativitāti un kuģošanas drošību Latvijas atbildības zonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas