Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kukuļņemšanā apsūdzēto PVD amatpersonu lietas iztiesāšanu atliek līdz rudenim

Aizdomās par 4453 eiro kukuļņemšanu turēto Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) amatpersonu lietu Rēzeknes tiesa turpinās skatīt 10.oktobrī, aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes tiesā.

Abām apsūdzētajām prokurors pieprasījis attiecīgi četru gadu, kā arī trīs gadu un deviņu mēnešu cietumsodus ar aizliegumu ieņemt amatus PVD uz pieciem gadiem. Tāpat abām apsūdzētajām pieprasīts piemērot arestētās mantas konfiskāciju.

Personai, kura tiek turēta aizdomās par kukuļdošanu, prokurors pieprasījis piemērot brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un deviņiem mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Savukārt no juridiskās personas, kuras interesēs ticis dots kukulis, pieprasīts piedzīt par labu valstij 12 900 eiro.

Vienai no aizdomās turamajām sievietēm apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas par kukuļņemšana un 319.panta 2.daļas par valsts amatpersonas bezdarbību, otrai - pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas pa kukuļņemšanu, 327.panta 2.daļas par dienesta viltojumu un 318.panta 2.daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka abas apsūdzētās sievietes pildīja valsts dienesta pienākumus PVD Robežkontroles departamenta kontroles punktā, kur pārbaudīja pārtikas preču, to marķējuma un dokumentu atbilstību Eiropas Savienības un Latvijas normatīvo aktu prasībām.

Par kukuļu došanu apsūdzētais vīrietis, veicot uzņēmējdarbību, deva kukuļus, lai netraucēti, bez obligāto procedūru veikšanas varētu ievest un izplatīt Latvijā preces, neveiktu to reģistrāciju un valsts nodevas nomaksu, liecina apsūdzība.

Noziedzīgās darbības notikušas laika posmā no 2011.gada 4.jūlija līdz 2013.gada 8.decembrim, un kopsummā apsūdzētās amatpersonas saņēmušas kukuļus 4453 eiro apmērā.

Top komentāri

Tiesa
T
Kā Jūs nesaprotat, ka cilvēkam vasarā jāatpūšas, nevis cietumā jāsēž ?! Bez tam, ir cerība, ka vainīgais, pa vasaru savāks nepieciešamo summu .......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas