Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lubānā ugunsgrēkā divi pensionāri iet bojā pēc meža pārdošanas un naudas saņemšanas

Ugunsgrēkā Lubānas novada Indrānu pagasta Kaižgrīvu mājās 12. janvārī gājuši bojā divi pensionāri. Portāls nra.lv vēsta, ka dīvainā kārtā nelaime notikusi kādu laiku pēc tam, kad viensētā dzīvojošie sirmgalvji saņēmuši naudu par pārdoto mežu.

Portāls ziņo, ka ugunsnelaimes postījumus atklāja elektromontieri, kuri bija devušies apsekot mežā izvietotās elektrolīnijas. Iznākuši klajumā, kur atrodas lauku viensēta un vēl pāris dienas pirms Jaungada līdzās saimniecības ēkām slējās arī dzīvojamā māja, vīri ievēroja savādu tukšumu ēkas vietā. Pēc brīža elektriķi atskārta, ka nams bija nodedzis līdz pamatiem. Strādnieki zvanījuši ugunsdzēsējiem, kuriem notikuma vietā atlika vien konstatēt, ka koka vienstāva māju nopostījušas liesmas. Pārmeklējot krāsmatas, tika atrasti cilvēku kauli. Tikai tāpēc, ka mājā dzīvoja 78 gadus vecais Jānis un 65 gadus vecā Anna, bet tagad viņi vairs nav atrodami, tiek uzskatīts, ka tieši viņu dzīvības izdzisušas ugunsgrēkā. Portāls informē, ka pārogļojušies kaulu fragmenti ir pilnībā nederīgi ekspertīzēm – pēc tiem nav iespējams noteikt ne dzimumu, ne vecumu, ne arī iegūt kaut niecīgu paraugu DNS pārbaudei. Kopā ar pensionāriem sadedzis arī suns un kaķis, kas tobrīd bijuši telpās. Savukārt atstatus no mājas esošajā kūtī neēduši savus saimniekus gaidīja vairāki mājlopi – zirgs, teļš un govs, bet pie ķēdes nemierīgi rējis sargsuns.

Nra.lv vēsta, ka krāsmatas, visticamāk, atklātas vismaz divas dienas pēc tam, kad tur plosījusies uguns. Neviens nav manījis ugunsgrēku, jo Indrānu pagasts esot reti apdzīvots, mājas atrodas tālu cita no citas.

"Jāni neesmu redzējis jau sen, sen, sen, runā, ka viņš pēdējā laikā jau gulējis tikai uz gultas. Annu gan bieži manīju, kad viņa devās uz veikalu Lubānā," apstiprina vietējais iedzīvotājs Pēteris. Savulaik gan Jānim bijušas divas mašīnas, taču, kad tās savu laiku nokalpojušas, Jānis pārvietojies zirga ratos.

"Viņi bija parasti pensionāri, normāli cilvēki," attālos kaimiņus raksturo Pēteris. "Māja ir Jāņa dzimtas māja, kādreiz bija kārtīga saimniecība – kūts, klēts, šķūnis, pirtiņa. Anna ir no Latgales, kādreiz ar viņu kopā strādājām taras cehā, normāla sieviete," teica bijušais kaimiņš. Lai arī Jānis un Anna dzīvojuši vientuļi, abiem kopā esot vismaz seši bērni, vairāki mazbērni, turklāt Anna esot bijusi Jānim vismaz trešā dzīvesbiedre.

Portāls ziņo, ka pēdējā laikā Kaižgrīvu mājās dzīvojis arī Annas dēls, taču it kā bijis kāds strīds un vīrietis pārcēlies uz dzīvi citur. "Ja viņš būtu mājās, nekas tāds nebūtu noticis," pārliecināts ir Pēteris. "Jā, viņiem abiem patika "paņemt uz krūts". Laikam jau arī todien bija dzēruši un aizmiguši, tāpēc nejuta, ka sākas ugunsgrēks," saka Pēteris. Vīrietis zina teikt, ka, iespējams, laikus reaģējot un cilvēkiem esot atsaucīgākiem, abus mājas iemītniekus būtu izdevies izglābt. Proti, lai arī tiek apgalvots, ka neviens neko nav redzējis, Pēteris pavēsta, ka kādā pēcpusdienā pāris dienas pirms krāsmatu atrašanas no aptuveni 15 kilometrus attālā Liedeskroga kāds esot redzējis virs meža ceļamies gaisā melnu dūmu stabu. Tiesa, nevienam nav ienācis prātā par to ziņot ugunsdzēsējiem, jo precīzu notikuma vietu tāpat neesot bijis iespējams noteikt, turklāt bijušas aizdomas, ka mežā vienkārši tiek dedzināti zari.

Portāls vēsta, ka policija pagaidām oficiāli nepublisko versijas par to, kāpēc izcēlusies ugunsnelaime Kaižgrīvu mājās. Neoficiāla informācija liecina, ka degšana sākusies krāsns bojājuma vai arī elektroinstalācijā notikuša īssavienojuma dēļ. Tāpat iespējams, ka ugunsgrēks sarīkots speciāli, lai slēptu kāda nozieguma pēdas. Tieši šī versija satraukusi vietējos. "Saka, viss sācies no krāsns vai elektrības, bet tikpat labi varbūt noticis milzīgs noziegums, ko neviens droši vien nekad arī neatklās," satraukts ir Indrānu pagasta iedzīvotājs Raimonds. Vēl vairāki aptaujātie pagasta un Lubānas iedzīvotāji neslēpj, ka zinājuši – Jānis un Anna pirms laika pārdevuši mežu, tāpēc naudiņa viņiem bijusi. Turklāt neilgi pirms traģiskās nāves abi manīti Lubānā pie bankomāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas