Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret latvieti par 10 500 latu vērtu narkotiku kontrabandu

Trešdien, 28.augustā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde nosūtīja Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai aprīlī uzsākto kriminālprocesu par mefedrona un MDMA1 kontrabandu lielā apmērā, kā arī ieroču un munīcijas nelikumīgu pārvietošanu, portālu Diena.lv informēja VID.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka noziedzīgo nodarījumu ir izdarījis 1977.gadā dzimis Latvijas pilsonis.

Jau ziņots, ka 23.aprīlī VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem, veicot Latvijā reģistrētas automašīnas Toyota Celica muitas kontroli pie bijušā robežkontroles punkta Grenctāle, automašīnas bagāžniekā un pie viena no pasažieriem  - 1977.gadā dzimuša Latvijas iedzīvotāja - atklāja 2020 tabletes mefedrona, divas tabletes MDMA, divus šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un 310 kaujas patronām līdzīgus priekšmetus. Kratīšanas laikā personas dzīvesvietā, kurā piedalījās arī VID narkotisko vielu meklēšanas darba suns, tika atrasti un izņemti arī 252,062 grami kanabiss.

23.aprīlī par minēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē tika ierosināts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.1 panta otro daļu par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai, lielā apmērā, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm izņemto narkotisko vielu vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt vairāk kā 10 500 lati.

Ņemot vērā, ka 25.aprīlī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa atteica drošības līdzekļa – apcietinājums piemērošanu 1977.gadā dzimušajam vīrietim, procesa virzītājs pieņēma lēmumu  par drošības līdzekļa – policijas uzraudzība - piemērošanu, kā arī noteica aizliegumu izbraukt no valsts.

Izņemtās vielas, ieroči un munīcija šobrīd atrodas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas