Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Otrdien VP aizturēja 11 personas, no kurām trīs ir pašvaldības uzņēmuma vadoša līmeņa darbinieki

No Ogres namsaimnieka izkrāpj teju 91 tūkstoti eiro; aizturētas 11 personas

Aizdomās par naudas līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā no Ogres novada pašvaldības aģentūras Ogres namsaimnieks, otrdien, 24.oktobrī, Valsts policija (VP) aizturēja 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus, portālu Diena.lv informēja VP.

Starp aizturētajiem varētu būt aģentūras vadītājs Aigars Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aģentūrai LETA neizdevās sazināties ar Paramonovu, jo viņam ir izslēgts telefons.

Aizturētās personas tiek turētas aizdomās par pašvaldības uzņēmumam piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90961,74 eiro apmērā un iespējamu tā legalizēšanu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Sadarbībā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde guva informāciju par iespējamu naudas izkrāpšanu kādā Ogres pašvaldības uzņēmumā. Veicot izmeklēšanu, VP noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Turpinot pirmstiesas izmeklēšanu, Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki veica 15 sankcionētas kratīšanas vairākās adresēs Rīgas reģionā, kuru laikā izdevās gūt vairākus priekšmetus ar iespējamu pierādījumu nozīmi – dažādus dokumentus, informācijas datu nesējus, zīmogus, skaidras naudas līdzekļus, kā arī divus ieročus. Aizturēšanas laikā divas personas centās iznīcināt kādu datu informācijas nesēju, kā arī daļēji izdzēsa informāciju no datora. Lai atgūtu šo informāciju, notikuma vietā nekavējoties tika piesaistīts VP Kriminālistikas pārvaldes eksperts, kurš šo informāciju atguva.

Minētās izmeklēšanas laikā, otrdien VP aizturēja 11 personas, no kurām trīs ir pašvaldības uzņēmuma vadoša līmeņa darbinieki. Aizdomās par noziedzīgo nodarījumu, vakar, trīs no aizdomās turētajām personām – 1979., 1974. un 1978.gadā dzimušiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Pārējām astoņām personām pašlaik piemērots statuss – persona pret kuru uzsākts kriminālprocess. Šobrīd pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Par minēto nodarījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešās daļas par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā vai, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziedzīgu nodarījumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Top komentāri

banana republic
b
Cūkas pie siles,paliek arvien nekaunīgākas...
ta nu gan
t
Kā beidzās Rīgas namu un Zeus darījums par 6.8 miljoniem eiro? Cik aizturētas personas?
tādi esam
t
NA favorīts Helmanis rullē. Sapulcinājis sev apkārt tādus pašus zagļsu un izspiedējus kā pats
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas