Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No sirmgalves izkrāpj 4000 latu par viņas dēla it kā izraisītu autoavāriju

Pēdējo dažu dienu laikā Rīgas policisti konstatējuši vairākus gadījumus, kad krāpnieki piezvana pensionāram un mēģina iestāstīt, ka radiniekam ir noticis nelaimes gadījums un situācijas atrisināšanai nepieciešama nauda, Dienai pavēstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Vienā no šiem gadījumiem pirmdien ap pusdienlaiku kādai Ādažu iedzīvotājai zvanīja vīrietis, kurš, runājot krievu valodā, teica, ka viņas dēls Sanktpēterburgā izraisījis ceļu satiksmes negadījumu ar cietušajiem un ka ir nepieciešama nauda, lai atrisinātu radušos situāciju. Tā kā sievietes dēls patiešām dzīvo Sanktpēterburgā, viņa noticēja krāpniekam un piekrita iedot naudu.

Krāpnieks ar 1934.gadā dzimušo sievieti sarunāja tikšanos tās pašas dienas vakarā Rīgā, Matīsa ielā pie t/c Bērnu pasaule. Tikšanās laikā pensionāre atdeva vīrietim savus iekrājumus 4000 latu apmērā, bet vīrietis apsolīja, ka ar dēlu viss būs kārtībā. Vēlāk sirmgalve atklāja, ka ar dēlu viss ir kārtībā un ka nelaimes gadījums nemaz nav noticis, tādēļ viņa vērsās policijā.

Pēdējo pāris dienu laikā policijā vērsušies vairāki iedzīvotāji, ziņojot par līdzīgu zvanu saņemšanu, tomēr pārējos gadījumos iedzīvotāji nav uzķērušies uz viltīgajiem krāpnieku ziņojumiem par nelaimē nokļuvušiem radiniekiem. 

Analizējot šos zvanus policisti nākuši pie secinājuma, ka krāpniekiem nav informācijas par zvana saņēmēju. Ir gadījumi, kad krāpnieki zvana saņēmējam stāsta par ārvalstīs dzīvojošu radinieku, bet, kad atklājas, ka tāda radinieka nemaz nav, tad pasaka, ka sajaukuši tālruņa numurus. No šiem gadījumiem secināms, ka krāpnieki mēģina uzminēt iespējamā radinieka atrašanās vietu un, ja minējums ir precīzs, tad krāpniekam izdodas panākt ticamības efektu un krāpšanu veikt ir vieglāk.

Pēc šādas krāpšanas shēmas aptuveni pirms gada Rīgas reģionā apkrāpti vairāki desmiti iedzīvotāju, kopā pensionāriem izkrāpjot tūkstošiem latu. Toreiz krāpnieki zvanīja no Lietuvā reģistrētiem tālruņu numuriem un Rīgas policistiem arī izdevās krāpniekus aizturēt. Pēc tam, kad likuma sargi pagājušajā gadā aizturēja iespējamos krāpniekus, krāpšanas vairs neturpinājās.

Tā kā šo krāpnieku mērķa grupa ir pensionāri, Rīgas policisti aicina iedzīvotājus pastāstīt saviem vecākiem un vecvecākiem par šo krāpšanas shēmu. Jo vairāk cilvēki par šo shēmu būs informēti, jo mazāk iespēju krāpniekiem būs realizēt savus plānus. Tāpat policija aicina iedzīvotājus ziņot par katru gadījumu, kad tiek saņemti šādi vai līdzīgi zvani pat tad, ja iedzīvotājs nav uzķēries uz krāpnieka stāstiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas