Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Novembrī uz ceļiem notriekti vairāk nekā 30 cilvēki

Šogad novembra mēnesī vairāk nekā 30 cilvēkus notriekušas automašīnas, liecina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) dati.

NMPD pārstāvji skaidroja, ka uz ielām cieš ne tikai gājēji, bet arī riteņbraucēji un nereti cilvēki tiek notriekti pat uz gājēju pārejām. Mediķi novērojuši, ka diemžēl daļa notriekto cilvēku ir alkohola reibumā, pārvietojušies pa nepareizo ceļa pusi un autovadītājiem nav bijuši saredzami, jo pie apģērba nav piestiprinājuši atstarotāju.

NMPD dienesta mediķi aicina iedzīvotājus būt ļoti piesardzīgiem, diennakts tumšajā laikā šķērsojot ielas vai pārvietojoties gar ceļu malām, jo cilvēka un automašīnas sadursmes rezultātā cilvēks var gūt ļoti smagas un dzīvībai bīstamas traumas.

"Smagākos gadījumos, kad gājējs tiek notriekts vai pat "pamests gaisā" un krītot atsitas pret mašīnu un zemi, cilvēks var gūt komplicētus roku, kāju, iegurņa, krūškurvja, ribu un mugurkaula lūzumus, kas var kombinēties ar iekšējo orgānu un galvas sasitumiem un asins izplūdumiem," skaidroja dienestā. NMPD aicināja arī autovadītājus būt piesardzīgiem.

NMPD diennakts tumšajā laikā aicina iedzīvotājus nēsāt atstarotājus, kabatas lukturīšus, pārvietoties pa ceļa nomali vai braucamo daļu tikai tad, ja citādāk nav iespējams.

Laikā, kad pat dienas gaišajā laikā ir miglains, lietains un pelēks, NMPD pārdomāt iespēju izvēlēties košāku apģērbu vai kādu apģērba detaļu, kas padara cilvēki pamanāmāku pelēkajās rudens dienās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas