Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta (12:13) - Vilciena un auto sadursmē uz pārbrauktuves Cēsīs gājuši bojā trīs cilvēki

Cēsīs uz dzelzceļa pārbrauktuves notikušās sadursmes ar vilcienu brīdī vieglā automašīna bijusi kustībā, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu policijas iecirkņa priekšnieks Jānis Goba.

Pagaidām nav skaidrības, kāpēc automašīna šķērsojusi pārbrauktuvi brīdī, kad tuvojies vilciens. To, vai automašīnas vadītājs pirms sēšanās pie stūres bija lietojis alkoholu, noteiks ekspertīzes. Lai noskaidrotu, vai negadījuma brīdī uz dzelzceļa pārbrauktuves bija darbojies brīdinājuma gaismas un skaņas signāls, tiks veikta pārbaude.

Kā ziņots, vakar uz dzelzceļa pārbrauktuves Cēsīs traģiskā negadījumā, vilcienam uztriecoties vieglajai automašīnai BMW, gājuši bojā trīs cilvēki.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), negadījums noticis ap plkst.22. Automašīnā atradušies trīs cilvēki - 1987. un 1973.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1989.gadā dzimusi sieviete. Sieviete un viens no vīriešiem gājuši bojā negadījuma vietā. Savukārt otrs vīrietis, kurš negadījuma brīdī sēdējis automašīnas aizmugurējā krēslā, ierodoties glābējiem, vēl bijis dzīvs. Izmantojot speciālos instrumentus, VUGD speciālistiem izdevies viņu atbrīvot no automašīnas vraka un nodot mediķu rīcībā, tomēr glābt viņa dzīvību nav izdevies.

Kā informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, traģēdija notika Cēsīs uz Poruka ielas pārbrauktuves. Vilciens, kas bijis ceļā no Valmieras uz Rīgu, braucis ar aptuveni 70 kilometrus stundā lielu ātrumu, savukārt automašīna braukusi no Lapsu ielas uz Valmieras ielu. Trieciens bijis ļoti liels, automašīna pēc sadursmes stumta vēl aptuveni 440 metrus, un vilcienu izdevies apturēt tikai iepretī Cēsu dzelzceļa stacijas ēkai.

Pēc Jukāmas teiktā, vieglo automašīnu, visticamāk, vadījis 39 gadus vecais vīrietis. Divi no bojāgājušajiem - 23 gadus vecā sieviete un 25 gadus vecais vīrietis - bijuši vienas ģimenes locekļi.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, policija ierosinājusi kriminālprocesu.

VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) uzsver, ka Cēsīs notikušajā traģiskajā nelaimes gadījumā uz dzelzceļa pārbrauktuves nav konstatēti pārkāpumi no lokomotīves mašīnista puses un arī pārbrauktuves signalizācija esot darbojusies.

"Iekšējā izmeklēšanā ir konstatēts, ka lokomotīves mašīnists nav pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu un pirms reisa bija izgājis arī obligāto veselības pārbaudi, kuras laikā nekādas veselības problēmas netika konstatētas. Arī dzelzceļa pārbrauktuves signalizācija bija tehniskā kārtībā un darbojās," sacīja LDz pārstāvis Māris Ozols.

Pēc katra dzelzceļa negadījuma LDz Tehniskā inspekcija veic savu izmeklēšanu neatkarīgi no Valsts policijas. Tāpat uz negadījuma vietu ir devušies arī Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja pārstāvji, lai izlemtu, vai sākt arī savu neatkarīgu izmeklēšanu.

(papildināts viss teksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas