Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta (17:40) - Olainē sociālajā namā atrod mirušus piecus vīriešus

Olainē, kādā sociālajā mājā, pēc nezināmas izcelsmes šķidruma iedzeršanas atrasti miruši pieci vīrieši, bet vēl viena sieviete nogādāta slimnīcā, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijas pārstāvis skaidroja, ka negadījums, visticamāk, noticis naktī no piektdienas uz sestdienu.

Sestdien sociālajā mājā atrasts 1960. gadā vīrieša līķis, taču pirmdienas rītā mājā atrasti vēl četri miruši vīrieši - 1961., 1962., 1964., 1965. gadā dzimušus.

Aptaujājot apkārtnē dzīvojošos iedzīvotājus, policija noskaidroja, ka vīrieši lietojuši kādu zilas krāsas šķidrumu, ko atraduši pie atkritumu tvertnēm. Nezināmais šķidrums bija piecu litru pudelē. Policija pieļauj, ka visi kopā atrasto šķidrumu arī dzēruši.

Precīzu nāves cēloņu noskaidrošanai policija visiem nelaiķiem ir nozīmējusi tiesu medicīniskās ekspertīzes, bet atrastajam šķidrumam - ķīmisko ekspertīzi.

T.Sadovskis atgādināja, ka cilvēki nedrīkst dzert kaut kur atrastus nezināmas izcelsmes šķidrumus. Lai gan šajā gadījumā nav pamata domāt, ka vielu vīriešu varētu būt iegādājušies nelegālā alkohola tirdzniecības vietā, policija atgādina, ka arī tā saucamajās "točkās" nopērkamajām vielām izcelsme nav zināma un arī tās var būt toksiskas.

Policijā sākti vairāki kriminālprocesi.

Aģentūra BNS vēsta, ka mirušie bija darbspējīgi pirmspensijas bezpajumtnieki, Olaines novada iedzīvotāji, stāsta Olaines novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Pavlovičs. Viņš aģentūrai atzina, ka mirušie atrasti sociālajā mājā Zemgales ielā 31, kurā bezpajumtniekiem bijušas ierīkotas pāris īslaicīgās uzturēšanās istabas, kurās, kad bijis lielāks sals, bezpajumtniekiem atļauts uzturēties vairākas dienas.

"Viņiem nebija darba, nebija iztikas, nebija jumta virs galvas. Tēju dzēruši vai ēduši un lietojuši kādu alkoholisko dzērienu, kas, izrādās, bijusi inde," BNS uzsvēra Pavlovičs. Pašvaldība plāno noskaidrot, vai mirušajiem bija tuvinieki.

"Jau parādās, ka ir bērni un tā ir valsts situācija – kad tēvam nav kur dzīvot, tad nerūpējas, kad notiek kaut kas, tad viņi parādās. Skaidrs, ka tie bezpajumtnieki, kuriem nav zināmi radinieki, būs jāapglabā," norādīja Pavlovičs.

Domes priekšsēdētājs atzina, ka neesot lielu iespēju kontrolēt, ko bezpajumtnieki ienes istabiņās. "Ir atsevišķa ieeja, restes, ir dežurants. Ja cilvēks aiziet uz veikalu un paņem limonādes pudeli, paņem ko citu, un tad, lai kontrolētu šķidrumu, laikam vispirms vajadzētu paprovēt," sacīja novada mērs.

(ziņa papildināta ar bojāgājušo vīriešu dzimšanas gadiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas